Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Народът е полудял...

<< < (16/47) > >>

Gervasii:
Не се чуди направо купувай!

mgirginov:
Може би старото производство/отхвърляно от нас Пико, Рокал, Трикс и т.н., като символика/ носи емоционален заряд и стойност, които са неизмерими с новите по-детайлни и достоверни модели. Нека, независимо от предпочитанията и възможностите си, да сме съпричастни с радостта и удовлетворението, които купуващите "старо Пико" изпитват и, разбира се, да се кефиме с тях. Нали хобито е радост, която е постна, ако не я споделиш? :yes:

toniemi:

--- Цитат на: IKAR link=topic=2119.msg34442#msg34442 date=1264145867 ---Така е. Вярно е, че хубавите работи си имат своята цена, но това си е направо обирджилък. Моделестите да не сме султана на Бруней я? Знам, че производството излиза никак не евтино, но как ще убедиш (независимо дали си българин или германец примерно) жена си примерно, че един локомотив с електромоторче, десетина зъбни колела и две три платки вътре, като всичко това е Made in China за жълти стотинки, може да струва колкото телевизор, ДВД, хубава печка, хладилник или дори компютър. Е как после няма да ни смятат за шантави и откачени? Да не говорим, че новото производство на каквото се сетите, включително и на влакчета ясно се различава по качеството си от това от преди 5-6 или 10 години в ясна отрицателна посока. Иначе, ако всичко беше вечно и перфектно, фирмите  ще трябва да фалират. Сега например, разглеждайки новите каталози, ми прави впечатление, че тенекеджийската фирма Мерклин, която въпреки бълването на абсолютни боклуци се смята за "мерцедесът" на моделите (то и мерцедесът вече не е това, което беше, и там имаме доста издънки по отношение на качеството откакто производството се изнесе в Турция), тръгнала барабар Петко с мъжете да произвежда Людмила, която като я видиш е бетер едновремешните Пико-вщини. Да им имам самочувствието и 150-годишните традиции. Бравешката, въпреки някои недостатъци по отношение на задвижването, струва нова около 200 лева без звук и малко над 400 със. Толкова, с малко повече усилия биха могли да се заделят. Ама хиляда лева и нагоре......е това е абсолютна свинщина.

--- Край на цитат ---

:good: :good: :good:
Те за туЙ иде реч,другари! :hi: :hi: :hi:

Не си заслужава за старото пико повече от 40-50лв на лок,изкл-бр106.Парните до 100лв.
От утре ,който не си е променил офертите...:diablo: :diablo: :diablo:     :haha: :haha: :haha:
Новото производство на всичките фирми е вярно че не струва нищо-все пак е китайско!
И в края на крайщата,пак стигате до мен :thank_you: :thank_you: :thank_you:

Само за 30лв-кош на БДЖ лок.Изберете Бугарското :spiteful: :spiteful: :spiteful:

:pleasantry: :pleasantry: :pleasantry:

nilfe:
Мисля, че си чешите езиците напразно. "На вкус и цвет таварищи нет" , на който му харесва да събира старо ПИКО, да го събира. На който му харесва да ги слага (влаковете) във витрини, да ги слага. Всеки сам определя правилата на собственното си хоби.  :yes: Но да се върнем на темата за скъпотията. Не западняците са забогатяли, а явно ние сме оглупяли (Източните) да им даваме толкова пари за старите им влакове. А в същото време те да се кефят на най-новите производства. Има и още нещо, имам двама немци, които редовно ме зарибяват с оферти на стари вагони и локове, т.е. те се чистят от старите си неща (както им изкупихме старите коли, та те да могат да си купят нови и на по-често) за да се кефят на нови. Със всичко това искам да кажа, че ние сме си за старото ПИКО.  :haha: :haha: :haha:
Аз също съм от тези които изчистиха всичко старо и бяха запленени от красотата на новото, но съм напълно наясно, че това е бездънна яма в която паднеш ли излизане няма (Хем сърби, хем боли.). Не се вманиячавам чак толкова за нюансите на цветовете и плавния ход на машината, просто купувам това което ми харесва и се стремя да го съчетая с това което имам, за да се получи нещо хубаво. Смятам, че удоволствието е това като гледаш или караш влака си да ти доставя удоволствие. А кеф цена нема и мерак с пари се гаси. На който не му харесва да си смени хобито (Салфетките между другото също излизат доста скъпо. Четох някъде за колосални суми за салфетки със сополи на нам си кой.). :lol: :lol: :lol:

BoRoco:

--- Цитат ---тенекеджийската фирма Мерклин, която въпреки бълването на абсолютни боклуци се смята за "мерцедесът" на моделите
--- Край на цитат ---
Както повечето от вас знаят Märklin и Trix са една фирма и Trix моделите са копие на Märklin моделите в DC, аз лично имам няколко локомотива и доста вагони и мога да кажа ,че качеството им не е по лошо от Roco и Fleischmann (говоря за производство след 2000 година). Имат и някои модели които никой друг не произвежда.
Ето и едно филмче от днес
http://www.youtube.com/watch?v=87GgtFmmX48

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия