Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Сбирки / Клубни мероприятия / Дейности
Среща на 30.01.2010 г.
optron:
Тука ми се стори, че видях прелеза, дето беше обсъждан в една друга тема в раздела за аналогово управление. Любопитно ми е докъде се е стигнало по него ... ?
pavel75:
--- Цитат на: optron link=topic=2135.msg34826#msg34826 date=1265031627 ---Тука ми се стори, че видях прелеза, дето беше обсъждан в една друга тема в раздела за аналогово управление. Любопитно ми е докъде се е стигнало по него ... ?
--- Край на цитат ---
Автоматизацията остана за следващ етап. Сега трябваше да се довърши озеленяването, баластрирането и скарата на прелеза. За повече не стигна време.
760mm:
Здравейте,
Интересувам се, мога ли да посетя една от тези срещи? Вероятно на място може да се обсъди евентуалното ми членство в клуба? Карат ли се дигитални влакове (DC), или всичко е в AC? Мога ли да се заема с изработка на модул - с кой може да се дискутира това? Моля, ориентирайте ме :)
Неориентиран,
760мм
XRISTO:
Ами аз на сбирките не съм ходил, но доколкото съм осведомен AC влакове на сбирките не се карат.А иначе дигитални има и AC(променливотокови) и DC (правотокови) влакове.Колегите май са направили модулите за бързо преобразуване на аналогово в цифрово управление (нека ме поправи някой, ако бъркам) и се карат и дигитални и аналогови DC влакове, естествено, не едновременно. :hi:
bdz43r:
Дигитални - DCC система с AC захранване, аналогови - DC захранване в общия случай. Има и аналогови AC, вероятно и цифрови DC някой ако знае за такива може да каже.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия