Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Сбирки / Клубни мероприятия / Дейности

Среща на 30.01.2010 г.

<< < (6/16) > >>

optron:
Тука ми се стори, че видях прелеза, дето беше обсъждан в една друга тема в раздела за аналогово управление. Любопитно ми е докъде се е стигнало по него ... ?

pavel75:

--- Цитат на: optron link=topic=2135.msg34826#msg34826 date=1265031627 ---Тука ми се стори, че видях прелеза, дето беше обсъждан в една друга тема в раздела за аналогово управление. Любопитно ми е докъде се е стигнало по него ... ?

--- Край на цитат ---

Автоматизацията остана за следващ етап. Сега трябваше да се довърши озеленяването, баластрирането и скарата на прелеза. За повече не стигна време.

760mm:
Здравейте,

Интересувам се, мога ли да посетя една от тези срещи? Вероятно на място може да се обсъди евентуалното ми членство в клуба? Карат ли се дигитални влакове (DC), или всичко е в AC? Мога ли да се заема с изработка на модул - с кой може да се дискутира това? Моля, ориентирайте ме :)

Неориентиран,
760мм

XRISTO:
Ами аз на сбирките не съм ходил, но доколкото съм осведомен AC влакове на сбирките не се карат.А иначе дигитални има и AC(променливотокови) и DC (правотокови) влакове.Колегите май са направили модулите за бързо преобразуване  на аналогово в цифрово управление (нека ме поправи някой, ако бъркам) и се карат и дигитални и аналогови DC влакове, естествено, не едновременно.  :hi:

bdz43r:
Дигитални - DCC система с AC захранване, аналогови - DC захранване в общия случай. Има и аналогови AC, вероятно и цифрови DC някой ако знае за такива може да каже.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия