Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Детска железница -Пловдив

<< < (6/9) > >>

ritchie:
Спомням  си  когато  присъствах  на  откриването на  детската  железница. Мисля,  че  беше  през  79  или 80 г.  Тогава  ако  знаете  в  какъв  вид  беше,  като  нова - направо  не  можете  да  си  представите.  В другите  градове  у  нас  само  могат  да  си  мечтаят  за  такава  атракция.  Всичко  беше  поръчково  от  Чехия.  А  тази  синя  лъскава  машина   направо  не  стъпваше  на  земята.  Просто  радост  за  сетивата.  И  така  беше  няколко  години  подред -  псичко  се  поддържаше  и  стопанисваше  добре,  докато  не  дойде  демокрацията.  Тогава  всичко  баталяса.  И  тревяса и  се разграби.  Хубава  беше  тази  идея  да  се  посъживи  тепето  с  железницата  на  него,  но  стария й  блясък  вече  го  няма.  Добре,  че  имах  възможност,  като  дете  да  се  повозя  на  нея.

optron:
Я сега тая тема да я поизтупам от прахта ... :)
Интересува ме дали тази детска железница още функционира? Идеята ми е да направя забавлителен уикенд за моята "трупа" и това влакче определено ме заинтригува. Въпросът ми е дали си струва да я посетим.

bdz43r:
Функционира.

mill:

--- Цитат на: optron link=topic=214.msg29450#msg29450 date=1255049830 ---Я сега тая тема да я поизтупам от прахта ... :)
Интересува ме дали тази детска железница още функционира? Идеята ми е да направя забавлителен уикенд за моята "трупа" и това влакче определено ме заинтригува. Въпросът ми е дали си струва да я посетим.

--- Край на цитат ---
Да, работи!Цена на билета 1.00лв. Разписание на влаковете от гара "Пионер" - 10.00,10.30,11.00 и така до 16.30ч.Всички влакове са бързи ;D,т.е. не спират на спирка "Снежанка".
От централна гара се стига с автобуси 12,16,26,29,222,маршрутки -1 и 2 ,на спирката срещу гарата.Слиза се на 2-та спирка,без да броите тази от която сте се качили.Има един парк,тревна площ,минавате през нея и се вижда железницата.А пеша за 10мин сте там :yes:

TheJackal:
Да, работи си. Само дето аз съм карък! ;D Колкото пъти дойда в Плавдив все нещо се е случило или проверяват траверсите, или оправят локомотива, нещо пребойдисват, с две думи не съм се возил, но поне ми разрешиха да мина пеша по цялото трасе и да се кача на локомотива. Локомотива е абсолютно същия като тези на Бургаските солници, с тази разлика, че трасето е доста по-голямо. :yes:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия