Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Детска железница -Пловдив
ritchie:
Спомням си когато присъствах на откриването на детската железница. Мисля, че беше през 79 или 80 г. Тогава ако знаете в какъв вид беше, като нова - направо не можете да си представите. В другите градове у нас само могат да си мечтаят за такава атракция. Всичко беше поръчково от Чехия. А тази синя лъскава машина направо не стъпваше на земята. Просто радост за сетивата. И така беше няколко години подред - псичко се поддържаше и стопанисваше добре, докато не дойде демокрацията. Тогава всичко баталяса. И тревяса и се разграби. Хубава беше тази идея да се посъживи тепето с железницата на него, но стария й блясък вече го няма. Добре, че имах възможност, като дете да се повозя на нея.
optron:
Я сега тая тема да я поизтупам от прахта ... :)
Интересува ме дали тази детска железница още функционира? Идеята ми е да направя забавлителен уикенд за моята "трупа" и това влакче определено ме заинтригува. Въпросът ми е дали си струва да я посетим.
bdz43r:
Функционира.
mill:
--- Цитат на: optron link=topic=214.msg29450#msg29450 date=1255049830 ---Я сега тая тема да я поизтупам от прахта ... :)
Интересува ме дали тази детска железница още функционира? Идеята ми е да направя забавлителен уикенд за моята "трупа" и това влакче определено ме заинтригува. Въпросът ми е дали си струва да я посетим.
--- Край на цитат ---
Да, работи!Цена на билета 1.00лв. Разписание на влаковете от гара "Пионер" - 10.00,10.30,11.00 и така до 16.30ч.Всички влакове са бързи ;D,т.е. не спират на спирка "Снежанка".
От централна гара се стига с автобуси 12,16,26,29,222,маршрутки -1 и 2 ,на спирката срещу гарата.Слиза се на 2-та спирка,без да броите тази от която сте се качили.Има един парк,тревна площ,минавате през нея и се вижда железницата.А пеша за 10мин сте там :yes:
TheJackal:
Да, работи си. Само дето аз съм карък! ;D Колкото пъти дойда в Плавдив все нещо се е случило или проверяват траверсите, или оправят локомотива, нещо пребойдисват, с две думи не съм се возил, но поне ми разрешиха да мина пеша по цялото трасе и да се кача на локомотива. Локомотива е абсолютно същия като тези на Бургаските солници, с тази разлика, че трасето е доста по-голямо. :yes:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия