Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Нещо невероятно - как се постига?

<< < (3/4) > >>

Gervasii:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=2161.msg34911#msg34911 date=1265093497 ---Теснолинейния младеж, бива да си смениш никнейма - на "напаст божия" примерно...  :lol:

--- Край на цитат ---
само поясни теснолинейка - НОе, Ne или Zе?

760mm:
Благодаря ви, прави сте, зная, че ви залях с въпроси, но наистина това е само в началото и мисля вече да спра. Все пак ще призная, че с огромен интерес влизам във форума във всеки момент, когато мога и чета с любопитство всичко, което се е появило - както като отговори на моите публикации, така и всичко ново в самия форум.

Да, именно, впечатли ме, че димогенератора работи свързано с оборотите на двигателя. Но и да не е; поне ми е интересно и се чудя - как примерно мога да сложа дори прост такъв на моя бр290 - корпуса няма дупка за дим, вътре сигурно е купчина платки, а аз нямам опит с тях - струва ми се тъмна индия всичко това, а много ме влече и искам да разбера основите поне и малко след тях...

Ще прегледам клипчетата на Тайгата и други още сега.

Теснолинейката ще е HOe :)

pach:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2161.msg34960#msg34960 date=1265119239 ---Благодаря ви, прави сте, зная, че ви залях с въпроси, но наистина това е само в началото и мисля вече да спра. Все пак ще призная, че с огромен интерес влизам във форума във всеки момент, когато мога и чета с любопитство всичко, което се е появило - както като отговори на моите публикации, така и всичко ново в самия форум.

Да, именно, впечатли ме, че димогенератора работи свързано с оборотите на двигателя. Но и да не е; поне ми е интересно и се чудя - как примерно мога да сложа дори прост такъв на моя бр290 - корпуса няма дупка за дим, вътре сигурно е купчина платки, а аз нямам опит с тях - струва ми се тъмна индия всичко това, а много ме влече и искам да разбера основите поне и малко след тях...

Ще прегледам клипчетата на Тайгата и други още сега.

Теснолинейката ще е HOe :)

--- Край на цитат ---

Всъщност вътре има зъбни колела, електродвигател, тежести , пластмаса и мнооого малка (една или две) платка.дупка нямаш но щом си купиш димогенератор се прави , и монтира. декодера ти трябва да има поне една допълнителна функция.
Чети и старото (не само новото във форума) щото там е истината ...
колкото до мащаба НОе - Гервасий е твоят човек (от кога напъва за тая теснолинейка)  :hi: :haha: :haha: :good:
 ;D ;D ;D

760mm:
За HOe несъмнено ще става дума; ще се радвам да обсъдя с него в съответен раздел.

За димогенератор - какви са цените, как се зарежда - със силикон или? ; колко дълго може да кара на едно зареждане; струва ми се нерентабилно да се отваря целия локомотив на всеки 10 минути; а почти така си го представям, но вероятно не е точно така... отдавна, по-малкият ми брат имаше едно влакче - детско; но с димогенератор и си спомням, че вътре имаше някаква пластмасова торбичка пълна с нещо, което се подгряваше и даваше дима...

Как мога да разбера какъв ми е декодера и дали има "функции" - взет е целия лок на старо? По принцип с Ф4 му се пуска/спира моментума; а с Ф3 се имитира натоварване от вагони (забавя макс спийд и увеличава акселерейшън делей-я); но не зная могат ли да се препрограмират и с кой CV..

lubomir:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2161.msg34967#msg34967 date=1265120025 ---За HOe несъмнено ще става дума; ще се радвам да обсъдя с него в съответен раздел.

За димогенератор - какви са цените, как се зарежда - със силикон или? ; колко дълго може да кара на едно зареждане; струва ми се нерентабилно да се отваря целия локомотив на всеки 10 минути;
Димогенератора се зарежда през кумина и не се разглобява машината. Така е при НО! Не всяка машина може да е с димогенератор. Освен това скоро сменях кумин на заводски направена машина за димогенератор. Просто димогенератора стопи кумина, въпреки че трябваше в зап-частите да има метален такъв(ама нямаше) в случай че се ползва димогенератор. Не помогна дори регулирането на тока на димния генератор от към декодера. Добре че кумина беше стинки някви ;D

а почти така си го представям, но вероятно не е точно така... отдавна, по-малкият ми брат имаше едно влакче - детско; но с димогенератор и си спомням, че вътре имаше някаква пластмасова торбичка пълна с нещо, което се подгряваше и даваше дима...

Как мога да разбера какъв ми е декодера и дали има "функции" - взет е целия лок на старо? По принцип с Ф4 му се пуска/спира моментума; а с Ф3 се имитира натоварване от вагони (забавя макс спийд и увеличава акселерейшън делей-я); но не зная могат ли да се препрограмират и с кой CV..
Тука дори и аз се обърках! Явно и аз имам какво да науча още ! :)

--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия