Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Добавяне на дигитално осветление към вагон - как?

<< < (2/2)

pach:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2163.msg34864#msg34864 date=1265050037 ---Здравейте отново,

Да, може би чак регулиране на димността на осветеност посредством плавно повишаване на напрежението не е възможна; но зная със сигурност, че може във вагон да се сложи осветление и декодер; като със собствен адрес да се командва с локмауса. Затова попитах за останалите неща - ако някой го е правил/тествал и знае; а и за най бейсик идеята - с осветление във вагон - ако някой знае какво се купува, от къде. Ще се радвам, ако някой подскаже.

Да, ще ми е интересно това със идеята за автоматично палене при ниска осветеност.

Но и въпроса за дигитализиране на вагон остава - как?

Знам, че може да се добави и звуков чип, който да пресъздава зука от потракване на вагона по линията; обикновено се слага на последен вагон - отново, ако някой знае как, какво, от къде - ще съм благодарен.

Не искам да правя летен театър :) Просто всеки хобист набляга на нещо; аз като фотограф и човек на изкуството наблягам на тези детайли - нека е скъпо, не съм "паралия"; просто бавно и с мерак ще стане. Мерси предварително!

--- Край на цитат ---

Вагона си трака достатъчно добре по наставите на моделните релси и е безмислено (и скъпо) да се слага звуков декодер за "тракане".
Да има, роковска композиция която отваря и затваря вратите на три четириосни пътника + озвучаване на гаровите информаторки + сигнализирането на чиновника и началник влака , дори звука от "тряскането" на вратите . цената надминава 750 евро за лока (вдига и сваля пантографите) с трите вагона , така че помисли си все пак, дали иска да правиш сам такова нещо като "театър във вагон"???
 :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

760mm:
Е, може би "един прост декодер" вързан с лампи ще е доста под 1500 лв :)

А този лок на роко буди интерес - наиситна не реален, но все пак евала..

pach:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2163.msg34864#msg34864 date=1265050037 ---...Просто всеки хобист набляга на нещо; аз като фотограф и човек на изкуството наблягам на тези детайли - нека е скъпо, не съм "паралия"; просто бавно и с мерак ще стане. Мерси предварително!

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: 760mm link=topic=2163.msg34974#msg34974 date=1265120711 ---Е, може би "един прост декодер" вързан с лампи ще е доста под 1500 лв :)

А този лок на роко буди интерес - наиситна не реален, но все пак евала..

--- Край на цитат ---

Хайде реши все пак какво искаш. :scratch_ones_head:

Колкото до роковският влак, нещо не си разбрал . по реален влак на модел от този не се прозвежда (за сега). :spiteful:

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия