Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Имам AC лок на Роко, "DC ready" - как се дигитализира?

<< < (4/12) > >>

760mm:
А какви са "предимствата" на AC? Струва ми се абсурдно като идея..

Gervasii:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2166.msg35054#msg35054 date=1265208996 ---А какви са "предимствата" на AC? Струва ми се абсурдно като идея..

--- Край на цитат ---
положителни

bdz43r:
Аз не виждам предимства на AC-то...
Предимства има дигиталното управление.

lubomir:
Предимствата са единствено от гледна точка на по-надеждното токоснемане, което е изключително важно при малките локомотиви. От там нататък: допълнителен шум от суркането на шлайфера, по-високи цени, невъзможност за каране по други релси освен по мерклински.
За това се сещам в момента.

lubomir:

--- Цитат на: ankar link=topic=2166.msg34992#msg34992 date=1265130131 ---Здравейте пак, ще съм много благодарен ако някой ми даде съвет как да променя ( ако е възможно) този http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=3&parent_id=6&child_id=2&id=57232 лок от AC на DCC вариант.Ако въпроса ви се стори тъп, просто ме насочете къде да чета.
 Мерси !

--- Край на цитат ---
1. виж с каква височин са ти релсите, които ползваш. Ако са 2,5мм, можеш да караш въпросната машина спокойно върху тях без ребордите да опират в траверсите.
2. обърни внимание колелетата, монтирани на осите дали са разделени електрически(обикновенно с пластмасова втулка). Ако е така, няма нужда да копуваш нови колооси. Ако обаче само са набити на осите и на практика дават на късо двете релси, тогава имаш два варианта. Първия е да купиш нови DC колооси и да направиш замяната, така че да може да се токоснема от двете релси(АС колоосите са изцяло метални и дават на късо между двете релси). Втроия вариант е по-евтин, но по-трудоемъ. Трябва да отпресоваш колелетат от колоосите(или поне едното колело) и да го разпробиеш на подходящ диаметър(задължително на струг), тъй че да можеш да набиеш плътно пластмасова вложка между колелото и оста, за гарантираш електрическото му изолиране. Работата трябва да е прецизна, за да няма биене(аксиално и радиално) след монтажа.
След цялта тая процедура проверяваш окабеляването и токоснемането(да не би да се окъсява някъде), махаш ската и си готов.
След така направения ремонт, можеш спокойно да си караш машината в DC или DCC режим.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия