Вече започнах работа по плоския макет или както аз го наричам "Полигон".
Изискванията ми бяха следните:
- да е разглобяем
- бързо да се разглобява/сглобява
- да може да се прибира зад дивана
- да се побира в стаята. За това ще е с размери 1.20 х 2.40 м
Искаше ми се да има още едно условия - да е максимално лек. Не успях да го постигна на максимум. Но нещата по реда им.
Намерих две плоскости с размери 1.20 х 1.20 м с дебелина 6 мм.

Оребрих ги, но въпреки това като ги кача на крака провисваше като хартия. После ми казаха, че било пресован картон и може би за това ставаше така. Отделно с тия размери като тръгнех да маневрирам бях като слон в стъкларски магазин.
Краката бяха следните:

Харесаха ми защото имат резба в долния край на който смятах да сложа или регулиращ болт или колелца. Но с тази плоскост не се получи за това краката са свободни. Ако някой иска (6 броя) да ми се обади ще се разберем нещо.
След размисъл реших да взема по-дебела плоскост. Благодарение на нашият съидейник Иво и помощта на Спас се сдобих с три плоскости ПДЧ с размери 0.80 х 1.20 м. Вече бяха доста по-тежки, но нямаше и помен от огъване или провисване. Заради тежеста реших да не ползвам краката, а да взема дърводелски магарета като тези на работната маса в Клуба. Заедно с два метални профила от Бриколаж се получи следното:

После остана поставянето на плоскостите:

За хора като мен с много малки жилища, с невъзможност да отделят ъгълче за постоянен макет това мисля, че върши работа. Изработването на конструкцията е не повече от час, а после сглобяването и разглобяването не отнема повече от 10 минути.
Наричам го "Полигон", тъй като ще има само релси отгоре и ще бъде на един етаж. Схемата ще е реализирана с помощта на Зазо, Пламен и Спас - ще бъде овал с вътрешни стрелки имитиращ маневрен район. За съжаление това задание не позволява повече. Но и това е нещо.