Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Сбирки / Клубни мероприятия

Идея, взаимствана от чуждестранен клуб

(1/2) > >>

760mm:
Здравейте,

Първо ще кажа - моля, посъветвайте ме, ако това е грешното място за дискутиране на тази идея - уча се и няма да се обиждам, ако темата бъде преместена/изтрита. Още повече, че до сега дори не съм бил на сбирка на клуба - но, гледайки клипчетата от сбирките, се сетих за нещо интересно:

Когато през 2006-та ходих няколко пъти на сбирките на един клуб за железопътно моделиране в Калифорния, близо до Сан Франциско, видях там да правят нещо забавно. Техния клуб, между другото, беше цяла малка гаричка (с размерите на теснопътна гара Св.Петка примерно); разположена до действаща жп линия. Бяха откупили вече затворената отдавна гара (някога е била пътническа такава, а в последствие е просто ретро сграда в границите на града, останала през годините). Вътре имаха огромен макет (имам снимки).

Това, което се сетих, че практикуваха, мисля, че също така във всеки последен почивен ден на месеца, когато беше ден на отворени врати - нумерираха отделни сектори от макета си - примерно, бетонен възел, гарите, някое хале - различни ключови места. След това пишеха на малки картончета "мисии" - примерно да се доставят еди колко си вагона въглища, да се превозят работници, да се откара дадена стока. На други картончета записваха различните маркирани точки. След това се събираха картончетата на две купчини и всеки си теглеше съответно мисия и две крайни точки - а после започваше дълго каране на влакове по схема, която си измисляха спрямо "заданията" и всеки си свършваше "задачата".

Какво мислите за това?

toniemi:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2177.msg35058#msg35058 date=1265213164 ---
Какво мислите за това?

--- Край на цитат ---

Супер!Интересна идея!

760mm:
Тони,  :hi:
Ще се радвам, ако и други изкажат мнение :)

toniemi:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2177.msg35066#msg35066 date=1265220252 ---Тони,  :hi:
Ще се радвам, ако и други изкажат мнение :)


--- Край на цитат ---
Дано.Тази идея е страхотна,но е осъществима на макет с подходяща инфраструктура.

760mm:
Много си прав и е вярно, че не съм виждал клубния макет (само на филмчета) и изглежда, че има само два коловоза без места за маневриране, депо и т.н. . Но, ако се възприеме от клубните организатори, може в бъдеще да се добавят такива модули вероятно. А по-интересното е, че в дадена степен може и сега да се пробва, като се отредят различни места по наличния макет - просто цялата операция ще е доста по-статична, но пак ще е доста забавно групово занимание с фиктивна цел и реално удоволствие за всеки "машинист".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия