Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Бъдещият макет на Schatsi - модулен в НО
XRISTO:
Супер!!!А скалите от истински камък ли са? :unsure:
Ако са камъни, няма ли да натежат на основата? :hi:
schatsi:
--- Цитат ---Имам няколко въпроса:
Лишеите които ползваш, по колко се продават в опаковка, и на каква цена?
--- Край на цитат ---
- цветни 30гр AUHAGEN арт. № 76 560
- едноцветни 50гр AUHAGEN арт. № 76 651
за цени и поръчки при Жоро :buba:
- естествените камъни не са толкова много ,че да тежат....пък и това е само един сегмент/ с р-ри 1,25 х 0,80м / от макета и е определено лесен за местене...
- тревата е на хартия , затова първо намокрям хартианата основа после мажа мястото за залепяне с Ц 200 -обилно и залепям
gregary:
Браво!!! :hi:
Направо се надъхвам да почвам и моя макет,но за съжаление съм още далече(все още строя помещението за него).С истинските камъни става най-реално (просто няма по-реално от естественото).И аз съм мислил за тях и даже съм си събрал няколко варовикови ли незнам,но са много леки и имат разни пукнатинки и при повече въображение става направо искърското дефиле.
Браво и продължавай да ни надъхваш :drinks:
luci:
При макро за микро-снимки и стоп-моушън за кино, се ползва лавана сгурия или пемза. Тя се фоовормя лесно с ъглошлайф, после може да се пусне в аквариум с костенурки или риби.. зеленясва за 1-2 дни.. после се вади на слънце.. и умират водораслите..
после пониква мъх за седмица ако се пръска с водичка с тор за зветя.. в нея за първият път.
После се оставя и те загиват.. Пръска се с разтворено ц200.. и лак на алкидна основа.. много разреден..
Формата на лишеите остава запазена.. и световете се запазват.
Доукрасява се с още ефекти и овошки и става реалистична скала с лишеи и храсти..
С аерограф може да се додаде цвят..
Може да се домазва и глади с гипсов разтвор и по късно с шкурка
30х20х25см - бая парче тежи някъде около кило, барабар с дръвца и треви по него допълнително лепени..
само, че незнам от къде се намира светла или черна тук :( Ако някой знае да си каже :)
schatsi:
...много време мина откакто писах тук...но нямах възможност да работя по макета напоследък... :cray:
...днес откраднах малко от времето си и се потрудих върху изработването на планините..
абе .. ето какво сътворих:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия