Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Лок-а не закача вагони - настройка на куплери?

<< < (2/2)

760mm:
Разкачам ги с прът (отвертка); това съм го приел до някъде, макар, че чета и за такива, които се разкачат посредством магнити, поставени на линията.

Но и закачането е проблем, когато не става направо никога. "курц" куплунзите закачат ли се лесно?

KRAKOMOBILA:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2226.msg36050#msg36050 date=1266235341 ---Разкачам ги с прът (отвертка); това съм го приел до някъде, макар, че чета и за такива, които се разкачат посредством магнити, поставени на линията.

Но и закачането е проблем, когато не става направо никога. "курц" куплунзите закачат ли се лесно?

--- Край на цитат ---
Обикновено да - и то доста по-лесно от останалите куплунзи.

toniemi:

--- Цитат на: 760mm link=topic=2226.msg35991#msg35991 date=1266198455 ---Колеги, БЕСЕН СЪМ на тоя лок!

--- Край на цитат ---
За да те отърва от мъките те,готов съм да го приема като дарение за детският макет :spiteful: :spiteful: :spiteful:

760mm:
Тонка, по-скоро може скоро да се подаряват роковски куплери - от ГЛУПАВИТЕ  :diablo:

Жоро:
Първо - не ми е ясно, от къде дойде тая нова дума "куплер". Общоприетата дума е "куплунг". Вярно, идва от немския, но и повечето технически термини в нашето хоби са от там.
Второ - защо трябва да превръщаме в инфарктна драма чисто технически проблем. Светльо, до колкото предполагам, твоите вагони са от старото Пико. Ако е така, приеми, че височината на Роковската машина е вярната, а тази на куплунзите на вагоните - не. Тогава юстирай нивото на вагоните, към това на локомотива. Това поне става лесно. :yes:

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия