Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Възможно ли е управление на стрелки на Флайшман под масата.

(1/4) > >>

nilfe:
Здравейте, в процес на изясняване съм още, преди да започна с макета. Та въпросът ми е следният: Някой има ли идея как могат да се управляват стрелките на Флайшман под масата (равнината на макета). Има ли механизъм, който може да се монтира под масата (освен конрадският - в случая е неприложим защото разпробиването на подвижната траверса почти е невъзможно без риск от счупване. Пък и флайшманските стрелки имат метална подложка отдолу, което налага още по-сложни манипулации със съмнително качество), и да ги движи. Отгоре на масата да се монтира само латерната.

optron:
Не съм запознат с тези стрелки, но:
Подвижната траверса не стърчи ли отстрани? Мисля, че там може да се измисли някакво куплиране с машинката. Дай малко снимки.

zazo:
Гледах снимки на тия стрелки и стрелям малко във въздуха, но си мисля, че ноха могли да се управлават с конрадски механизми, чрез удължаване на подвижната траверса и цялата дандания да се случва отсрани където трябва да е фенера.

nilfe:
Не подвижната траверса въобще не се подава от призмата и е много финна за пробиване. От друга страна лосчето към задвижващият модул стърчи навън но също е много финно за пробиване или някакво преустройство. Слагам малко снимки за да добиете представа. Купешката латерна на Флайшман влиза е отвор отстрани на призмата и комуникира с подвижната траверса.

Флайшман Профи с задвижващ модул

Флайшман Профи без модул

Латерна за Флайшман Профи

Въпроса ми е има ли някакъв друг вариан освен конрадския. Или някой има ли идея как да се преоборудва такава стрелка.

optron:
Абе аз се чудех какво е това латерна, пък то имали предвид лантерна хората ...  ;D
Така, значи - мисля, че с нещо залепено за подвижната траверса ще стане. Идеята ми е като не стърчи отстрани, да го направим да стърчи. Хубавото е, че детайлът, който ще се добави може да го направиш с каквато форма и каквито отвори ти трябват.
Трик: От един колега от форума научих начин за фино пробиване - с нагорещен кламер. ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия