Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Източници на напрежение-проблем!
Gervasii:
според мен в личен план мисля, че е по-добре да се прави стъпка по стъпка дигитализация, от колкото да се измислят системи и схеми от 22 век и да се прилагат в 18.
а приказката за парите дето я разказвате не съм я прочел ;D ;D ;D ;D ;D
vania85:
--- Цитат ---Защо нещо не виждам адреса, където раздават пари!?! Предимствата на дигиталното са ясни. Само че, едно е да цифровизираш 2, друго е 20 локомотива. А по-вече от 20? Иначе е много лесно да се дава ъкъл.
И не е задължително целият макет да е с цифрово управление. Дигиталните локомотиви спокойно могат да продължат да вървят от цифров в аналогов участък. Само ще се лишат от някои функции ( звук, вкл./изкл. на осветлението и др.)
--- Край на цитат ---
И аз си мислех същото. Въпрос: колко струва да преправиш един локомотив на цифрово управление и един участък? Сметката после лесно ще изчисля за 20 или 30 машини. Иначе хубавото си е хубаво :-\ :-\ :-\
pach:
Да бе - за локомотивите се хванали! ;D
Ами останалото , как го правите! ??? ::)
От сутринта се ровя навсякъде - цените на цифровите контрольори започва от 500 евро нагоре >:( , като съм проверил на Viessmann,Lenz, Меrklin и няколко други.Вярно че не съм много в час (на работа съм , макар да е петък) но не мога да видя тия на МОТОРОЛА , както и нещо по обикновенно в мрежата (free ;)) .
Та ви питам (парите оставамя на страна) как ги управлявате тия цифровизирани системи ???
Колкото до аналогово управление - дайте ми малко време , (1-2...3 седмици) и ще поствам тук подходяща за българските условия , експериментирана и тествана схема и кратко ръководство за направата на блок за аналогово захранване и управление.Съвременно изпълнение , което може и да е без интегрални схеми но няма да е и от 1972г.Ще го пробвате и оцените може би на следващата сбирка ::)
EMPEROR:
Ааааа малко се оляхте ... дигитално управление на РОКО Локмаус2 за по 30-40е заминават ... декодери има по 15е ... За 500е ще си дигитализираш не целия подвижен състав, ами незнам ...
Вярно е че не всеки може да си позволи дори 30-40е + 20 машини по 15е за декодера. Но никой не е казал че всичко трябва да стане с едно щракване на пръстите... един декодер тоя месец, един другия и така. Във всеки случай модернизирането си заслужава, вместо да се наливат пари във ВЕЧЕ морлано остаряла технология. Това е моето мнение по въпроса.
Gervasii:
сетих за парите, цаката е млад и красива жена, меценат на жп моделизма, пък нищо че е богата
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия