Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
За ламповите усилватели
luci:
сори за Оуттопика, ама ти да не си хайфист ? ... :) якоо.. аз от едни опити за дигитално управление на лампа от един АА Текникс за една преработка се оказа че ми е трърде странно и зарязах заниманията.. ама още ми е тръпка като видя откачени колони или птетрнциозни лампови ампс.. их.. кви хора имало тука.
widowmaker:
Най добрите лампови са еднотактните и то без никакви автоматики, така, че забрави за процесорни управления в качествен лампов усилвател.
Хората даже избягват цифрови източници и слушат винил, щото свири пъти по добре от най доброто ЦеДе, ако да има по ниско отношение сигнал/шум.
Динамиката на аналоговия звук е просто много над тая на цифрата, това е простичката истина.
luci:
с риск да продължа темата :) а тука не е мястото,
не говоря за ЦД-та пък ич. Говоря за Наим аудио, ако ти говори нещо, те ползват АА лампа на матсушита (текникс) с дигитално управление на самата лампа температури, входни сигнали и тн.. 4 лампи, за 2 канала. стерео. разложено преди предусливането на 6 бленди. Мисля за Армандо Босе е студиен. Дори стабилизатора е с бубини и ферота на Грундик и АЕГ. сигурно от 60-те. Просто модернизират .. Нали им знаеш футуристичните кутии... но вътре си е Съвсем съвсем аналогово. Другото е само мониторинг и HIghend за да ги оскупиат и продават на гъзета :)
widowmaker:
Човече, занимавам се повече от 20 години с аудио, що си мислиш, че Нейм е велика фирма?
И защо изобщо си мислиш, че въпросните фирми от тоя ранг правят някакъв космос, ако си софиянец ела послушай,
пък после пак си мисли :)
luci:
айдеее почна се :) Наим не са велика нищо не съм казал :) но не е просто 44.1 kHz и не е дигитално :) това ми беше мисълта.
А и не се меря теб споко :),. аз в бг съм виждал и само две студия и то отдавна на Лечев в Бнт, още повремето на кирил гоцев и пламен и хачо и едно на едни съученици.. дори не са хайфистки и двете.. А и съм леко глух от ударните.. :) така че и не ставам за хайфист. :) човек да не ти зе зарадва на снимките тц тц :) Иначе бих дошъл.. ама, както казваше една приятелка - "ама какво пускате .. "
Но винаги мога да се заяждам, че все пак ако искам нещо повече от просто няколко аналогови канала и хубави аналогови колони, има и други технологии, които пък дават и други неща освен тембър.. Имам приятел който се занимава с процессинга и самата софтуерна част в системите на ред1, и на панасоник и тн. за кино, когато се опре до THX, да ти кажа въпреки че не е Хайфистка концепция, а е за масово ми дава усещания, които в аудио стая за изпитания не знам дали ще ме впечатли по малко от където и да ме заведеш. Макар Лукас да е комерсиален, при семплинг дори малко над 192kHz си звучи впечатляващо. Ако да е цифрово. Но както казах не съм разбирач и не споря. Свиренето ми е хоби но не и слушането.
Колкото до наим, те правят студийни със теми, КАКТО ВСИЧКИ,но повече с чужди компоненти преди да им фалира тази им дейност. Много от тях между другото хайфистки. Това исках да кажа.
Но не се заяждам дори с интерес ти гледам снимките още веднъж.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия