Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo
Общи въпроси за Фремо модулите
XRISTO:
Pach, с какво лепило си лепил частите от модула?Гледам: едно такова прозрачно стои.. :(
spas_tf:
Говоря за кафявият кабел "GND" - Loconet (7 и 14 краче) - така е написано на схемата ти с цветовете на кабелите. Иначе казвам ,че в момента имаме три модула за окабеляване и понеже аз лично откровено не разбирам от ток просто питам ИЗВОРА ;D
pach:
Лепилото е С200 на Леко , като изсъхне става прозрачно.
Пак казвам , кабелите не са с контролиран цвят , на схемата е в цветове за по лесно проследяване , но по важно е това :
както и сечението им. На първите модули е с 8-9 цвята , но се оказа проблем да се намерят в момента на пазара повече от четири цвята.За това и моят модул е с преобладаващо син проводник , от него имах в изобилие , но при сглобяване трябва да се внимава повече , защото при грешка с едноцветни кабели , по-трудно ще се открива...
pach:
--- Цитат на: spas_tf link=topic=229.msg12531#msg12531 date=1226056869 ---Говоря за кафявият кабел "GND" - Loconet (7 и 14 краче) - така е написано на схемата ти с цветовете на кабелите. Иначе казвам ,че в момента имаме три модула за окабеляване и понеже аз лично откровено не разбирам от ток просто питам ИЗВОРА ;D
--- Край на цитат ---
ЕЙ , ХОРА ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ТЕМИТЕ , ТОВА ДЕТО МИ ГО ГОВОРИШ ЗА 7 И 14 КРАЧЕ (LOCONET) БЕ САМО ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ , КОЕТО НАПРАКТИКА САМО СЕ КОМЕНТИРАШЕ.
ВСИЧКО ПО - ВЪПРОСА ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНАТА СИСТЕМА НА КЛУБНИЯТ СТАНДАРТ , Е В ТЕМАТА ЗА ИЗВЪНРЕДНАТА СРЕЩА.
Големият шрифт в случай не е крещене , а с цел да го прочетете и да не се получават повече такива разминавания... ;D ;D ;D
Дано някой ден като тръгнем по странство на гости , не съжаляваме че се прие 15-пиновият съединител , защото цял свят го прави на 25-пинов такъв , а ние ще трябва да ги режем и да ги правим наново.
В момента благодариние на 25-пиновият кабел съвместими са немски, френски , полски , чешки , испански , португалски , италиански и турски модули в Европа!!!Но ние пак по-български от грешно разбрана технология и практика (и тъпи въпроси ... >:() пак ще пътуваме напред към Европата ,нища че сме най-старата съществуваща и до ден днешен , държава на континента...
pach:
:lol: :lazy: :nono:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия