Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Колекцията на Mixy в ТТ
Mixy:
--- Цитат на: pach link=topic=2339.msg42135#msg42135 date=1275388435 ---В ТТ доста неща все още ги нямаме!
Но все пак си имаме "Bromberg" , даже някой ги бъркат с гапсовете...
--- Край на цитат ---
Мда, имах такъв вагон, но го потроших като малък. Нищо, ще си купя нови :)
Чудя се, колко ли струва да се изработи един подобен вагон? С всичко - 3D компютърен проект, матрици, шприцване и последващо сглобяване и боядисване? И колко бройки биха избили вложената инвестиция? Не, че ще тръгна да си правя, но просто ми е любопитно цената с колко ли цифри е? :haha:
optron:
Ти се бъзикаш, ама някой може и да я подхване тази идея. Виж, че имаме колега, който си ги отлива нещата ...
Mixy:
Въобще не се бъзикам - и аз мога да отливам форми от акрил и термософт, но качеството ще е ... абе не става за нашите цели. Засега само ми е интересно и любопитно как го правят големите производители и колко им струва, но за в бъдеще ... не се знае от кой храсталак заек ще изкочи.
;D ;D ;D
pach:
ПРочети някъде тук бях качил превод на румънската "епопея" по създаването на техният Одисей 060 (нашата о6-та серия). Там има и доста инфо за матриците и т.н.включително цени и изгодност пре реализацията от ...количества произведени.
А и поне два пъти са коментирани тези неща - може би в същата тема.
Но принципно матриците поевтиняват от ден на ден , за разлика от моделите. Въпроса е че се иска доста висока първоначална инвестиция, без гарнция за възвръщаемост на разходите, да не говорим за печалба - основния фактор стабилизиращ всяко производство.
;D ;D ;D
Mixy:
Мда, засега отливането на собствени модели не е приоритет. Между другото, вече има 3D принтери с разделителна способност под 0.2mm на слой, които могат да "печатат" всякакви детайли, но засега са твърде скъпи. Все пак, за прототипи и малки серии, 3D принтерите са далеч по-изгодни от матричното шприцване.
А сега и новите попълнения:
Сет от четири закрити 4-осни вагона на Kuehn
Сет от три 6-осни платформи с товар (пясък) на Schirmer
Снимките не станаха много добри - на живо вагоните изглеждат много по-добре :) По-натам ще има още :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия