Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Новости от А.С.М.Е.
pavlinbg:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=2344.msg110584#msg110584 date=1517610477 ---55129 e даден с български кушет, а не с турски?
--- Край на цитат ---
Да, няма майтап, няма измама, като в описанието изрично е посочено, че става въпрос за български кушет. Хубавото е, че на снимката са показани моделите на вагоните, вкл. и на българския, а не снимка на истински вагони, което ме кара да мисля, че сетът ще бъде произведен. Интересна е и снимката на табелата на влака, на която пише Istanbul Express, където като начална гара е дадена Дортмунд, а крайна Истанбул. Някой знае ли нещо повече за този влак?
TheJackal:
Влакът Истанбул - Дортмунд се движи от поне 30, ако не и повече години. Направен е за гастарбайтерите от Турция, които работят по Германия. Движи се: Истанбул - Одрин - Димитровград, като има два варианта:
01. Стара Загора - Дъбово - Горна Оряховица - Русе - Гюргево - Букурещ - Арат - Кечкемет - Будапеща - Братислава - Прага - Дрезден - Лайпциг - Дортмунд;
02. Пловдив - София - Белград - Кечкемет - Будапеща - Братислава - Прага - Дрезден - Лайпциг - Дортмунд.
До колкото ми е известно в момента се движи по втория маршрут. Може би Стойко от Стара Загора знае повече по въпроса.
Виж този сайт: https://rail.cc/bg/train/istanbul-to-dortmund
mitko0888:
Майтап не майтап, ама във всички магазини е обявен за поръчка с турски вагон вместо със зелен БДЖ.
KRAKOMOBILA:
В момента или в близките години не е имало влак/директен вагон от Истанбул за Дортмунд. Като се има впредвид и разцветките на вагоните явно е вървял преди 1989.
hristo:
Наистина на снимката модела е на БДЖ вагон, в описанието под нея също пише, че вагона ще е български, но в ляво от текста, където са изписани данните за модела е дадено логото на турските железници като администрация. Така, че ще почакаме, ще видим!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия