Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 02:10:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 33 34 [35]
  Изпечатай  
Автор Тема: Групова поръчка на БДЖ локомотиви серия 46  (Прочетена 32182 пъти)
WOLFMX
Сделки: (0)
Newbie
*
Публикации: 37

HO| 1:87 | DB| BDZ София

Профил
« Отговор #510 -: 20 Януари 2012, 21:06:02 »

Колега, по-спокойно... Нещо сам се вкарваш в приключение. С изчерпването на един модел не идва краят на света... И аз не си купих тогава... И сега какво - да се беся ли, да се тровя ли, да се хвърлям под влака, или какво? Има ибей, като искаш толкова, търси и там. Ако не - чакай тук във форума да се появи някоя бройка за продажба. Ако пък си толкова приритал, пусни обява, че купуваш. Ама после да не писнеш, че Онуфрий е гаден спекулант, че ти иска примерно със 100 лв. по-висока цена от каквато е била...

Проблемът ми е чисто финансов. Просто много бих се зарадвал и аз да имам един такъв локомотив,това е.
Активен
liro4605
Сделки: (21)
Hero Member
Публикации: 1478

SBB OBB BDZ ІV V VІ

Профил WWW
« Отговор #511 -: 20 Януари 2012, 21:18:41 »

Да спрем до тук!Не искам темата за любимите ми локомотиви да се превръща в поредната свада!

Ще кажа само едно.И днес се продават модели на български  локомотиви и всеки сам може да прицени колко да си вземе и дали да си вземе.
   Естествено е ,че нещо което се търси цената му расте.Аз лично моите 46 и за 600лв не бих ги дал ,та който търси сам да си прави сметката, друг е въпроса как съм спестявал за да си ги купя ,защото знаех ,че с тях част от моделизма лично за мен свършва.Споделял съм с колеги дето са по парата да си вземат по една поне ,защото утре ако се търсят бройки за да се произведе парен (БДЖ) и аз ще си купя за да ги подкрепя и имаше резултат макар и частичен.

Точка моля ви  Моите уважения!
 Сами разберете ,че заедно можем много!  "681г снопа с копията"
Активен
XRISTO
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2369

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #512 -: 20 Януари 2012, 21:22:11 »

Чакайте, бре?!
Аз ли нещо не разбрах? Имаше поръчка, съпътствана от агитации, дори имаше опасения, че няма да се съберат мераклии, за да се поръчат минималните бройки. Аз поне останах тогава със впечатлението, че ако някой имаше пари, би могъл и 1000 локомотива да си поръча.Таван няма - само минимална бройка.Та длъжен ли е някой, който има пари да си купи 10 - 20 локомотива отгоре, че да има да продава на същата цена или по - евтино на други, които са нямали? И то без тези някои да са споделили, че биха взели, но имат финансови затруднения.
Активен
Vlado
КЖМ - България
Сделки: (2)
Hero Member
Публикации: 3685

HO | IV, V, VI | БДЖ София

Профил WWW
« Отговор #513 -: 20 Януари 2012, 21:28:56 »

Излишно се вдига парата, господа! Произведе се модел на бг локомотив, направи се достатъчно дълга и коректна кампания за привличане на купувачи за него, естествено нямаше ограничение за закупуване (егати, да не живеем в соц-а) и накрая всички бройки се изчерпаха. Това е! Който тогава не се е решил да вземе или по други причини не се е сдобил с 46-та, може само да съжалява. Сега отделни бройки биха се намерили само по изключение и на много високи цени. Ако се намерят...  Извинете!

Предлагам да спрем с коментарите, защото дефакто спорът е лишен от смисъл!
« Последна редакция: 20 Януари 2012, 21:33:07 от Vlado » Активен
gregary
КЖМ - България
Сделки: (26)
Hero Member
Публикации: 710

ІV и V,HO SBB DB София

Профил
« Отговор #514 -: 20 Януари 2012, 21:34:17 »

Oффф... тук няма какво да се коментира! Да!
Активен
liro4605
Hero Member

SBB OBB BDZ ІV V VІ

Профил WWW
« Отговор #515 -: 20 Януари 2012, 21:35:20 »

Излишно се вдига парата, господа! Произведе се модел на бг локомотив, направи се достатъчно дълга и коректна кампания за привличане на купувачи за него, естествено нямаше ограничение за закупуване (егати, да не живеем в соц-а) и накрая всички бройки се изчерпаха. Това е! Който тогава не се е решил да вземе или по други причини не се е сдобил с 46-та, може само да съжалява. Сега отделни бройки биха се намерили само по изключение и на много високи цени. Ако се намерят...  Извинете!

Предлагам да спрем с коментарите, защото дефакто спорът е лишен от смисъл!

Моите уважения! Моите уважения! Моите уважения!
Oффф... тук няма какво да се коментира! Да!

Моите уважения! Моите уважения! Моите уважения!
Активен
TheJackal
КЖМ - България
Сделки: (35)
Hero Member
Публикации: 1062

ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR Burgas

Профил
« Отговор #516 -: 20 Януари 2012, 21:47:17 »

Винаги съм се чудел като се каже "Наш , БГ локомотив", какъв локомотив - какви пет лева!? При положение, че никога нищо не е произведено в България, а в чужбина, вапцано с баданарката. По - скоро се крие някаква носталгична нотка в цялата ситуация. Имах възможността да видя, сравня и пипна 46 серия и Булмаркета, смея да твърдя, че Булмаркета е 1000 пъти по добре пипнат (качество и изработка).  усмивка 
Активен
liro4605
Hero Member

SBB OBB BDZ ІV V VІ

Профил WWW
« Отговор #517 -: 20 Януари 2012, 21:56:15 »

Груповата поръчка за която е темата приключи!Айде да заключим една хубава тема?
Активен
Страници: 1 ... 33 34 [35]
  Изпечатай  

Отиди на: