Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Е няма почистване!!!
optron:
Зацапване казваш ... А като почистиш, проблемът маха ли се?
Мене ако питаш, пълна профилактика на стрелката и ако е необходимо, подсилване на езиците и контактите им чрез реле - някой беше писал за това във форума, поразтърси се.
Профилактика и на локомотивите - колоосите, токоснемателите, тяговата установка и т.н. Това в случай, че не си го правил скоро ...
ПП: Много нерви хабиш, така ще си развалиш удоволствието от хобито! Защо според теб никой не работи нещо, което му е хоби? ;) На мен като не ми се получава нещо или не мога да реша проблем, излизам на разходка или лягам да спя. По някое време ми хрумва решение. По преценка, се консултирам с някого, който знам, че разбира повече от мен, ама със спокоен разговор.
Животът е кратък - безсмислено е да го изразходваш в яд и ярост! ;)
760mm:
Оптрон : Прав си. Дано намеря решение. Езика и аз съм го подозирал, че е корозирал отстрани и не се долепя добре при право положение, при което не се захранва правилно. Ще се мъча по метода на Тони (Тони:мерси много за изчерпателния отговор), пък ще видим. То, като ти спира влака или "насича" несъмнено се разваля крайно удоволствието от хобито.
760mm:
Ей, богу!!! Върви влакчето и като стигне до стрелката - ВРРРМ!!! Прекъсва и се засилва до бога след това! Ебаси тея стрелки, бесен съм бе, ей! В България се мъчех с една на Роко от старите им релси - сега - чисто нова геолайн - същото!!!!!!! Какво правим?!?!?!? От четири часа буквално бърша като луд с един парцал, с кърпи, със спирт, чистя локомотива - не! дойде "дявола на развалената стрелка" и забравяш!!!!!
Какво правим сега? Е писна ми бе! ИСкам да си карам влакчето и да ме радва :( :( :( :( :(
br185:
Ето какво съм направил аз. За да си подсигуря стабилна електрическа връзка между отделните елементи на стрелката съм ги свързал с тънки проводници:
За да стане това трябва да се разреже с макетен нож пластмасовата траверсна скара. В случая съм използвал тънки проводници които са част от лентов кабел. Удобни са за работа тъй като са с малко общо сечение и са твърди което дава възможност след огъване да запазят формата си. Така след монатажа на стрелката едва се забелязват, а след полагане на баласта напълно ще се скрият. Проблеми с този начин на свързване може да има единствено на англииските стрелки защото там връзките са доста.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия