Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

През погледа на машиниста

(1/3) > >>

Mixy:
Наредих един овал в ТТ и реших да го снимам през погледа на машиниста и пътниците. Не е точно макет, но ето какво се получи:

Товарният влак набира скорост
Бърз пътнически влак - ускорих го като ракета  :lol:
Поглед от товарната платформа
Пътник гледа от последния вагон - старите релси сдават багажа  :blush2:

Качеството на клипчетата не е кой знае какво, но вярвам, че на (бъдещия ми :haha:) истински макет ще бъде доста впечатляващо.

760mm:
Страхотно! Бих се радвал темата да остане и всеки да поства точно такъв тип клипчета в нея, защото са по-разилчни и идейни! И аз съм правил експерименти в тази насока. С какво снимаш? Трябва да е доста малко. А най-интересно би било, ако може да се снима от вътре в пътническия вагон, да се вижда малко от масичката, насрещното купе, прозореца и навън през него.

Mixy:
Снимам с безжична охранителна камера с вграден акумулатор, качена на платформа:

Идеална е за HO и ТТ, става и за N, ако няма тунели и контактна мрежа. Имам и по-малка, която става за странично снимане, но чак за пъхане в купе на вагон не става. Сигурно има и такива камери, но цената става дебела. Най-якото е, че камерата предава в реално време и седеейки на компютъра мога да се правя на машинист :)

XRISTO:
Похвално за старанието!Между другото, безжични камери има тук - http://www.dealextreme.com/, но не гарантирам качеството.Цените обаче са тънки и китайчетата са коректни и доставят безплатно.

Mixy:
Камерата струва 76 лева с ДДС. Четириканален PC приемник-рекордер е 120 лв с ДДС. Софтуерът му е малко дървен, но хубавото е, че позволява наблюдаване на до 4 камери в реално време. Сайтът е www.spy.bg, а пратката дойде за един ден по Еконт от Велинград :). Има и миниатюрни камери с flash-памет, които после преточват заснетите клипчета на компютър, но аз исках да си зяпам "на живо" :) Лошото е, че на всичките обективите са малки и нямат авто-фокус, но това засега го преживявам. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия