Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Владо Колев

<< < (57/88) > >>

Maktub:
Страхотно се получава, Владо, но си прав: ако седнеш да го майсториш и това на ръка, ще го завършиш до пенсия :)

Vlado:
Еми... дойде време пак за макета. Целта е представянето му в готов вид октомври месец.

От къде започвам?
Частично сложена контактна мрежа. Предстои слагане на стълбове в гарата, на моста и в скритата част (ниво -1). По втората цел ще се наложи да изработя нов мост в крива, за да осигуря габарит за контактната мрежа в гарата, първи и втори коловоз. За мазето ще го мисля допълнително, макар че имам идеи (продават се и такива части) как ще стане.

Накрая поставям всички струни и... електровозите политат!  :spiteful:

pach:
Влади, не бързай да купуваш части за мазето - хората масово вече слагат по единична релса от Т-профил - става перфектно за контактна мрежа...при това е буквално вечна!
Лесно се работи и закрепва вместо проводника и идеално позволява токоснемането от
пантографите.
Впрочем, в крайна сметка, :scratch_ones_head:  май контактната ти мрежа ще е действаща, а не бутафорна, така ли?

XRISTO:
Ами готско би било да хвърля искри от пантографа!
Въпреки че не съм кой - знае какъв фен на елекричките - дотук контактната ти мрежа става перфектна!  :hi:

jopeto:
Сатава и сдебела медна жица. Стълбовете от вътре може да ги инпровизираш от консруктор или някви материали каквито имаш. Може да си направиш и шпилки от тавана да я държът.   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия