Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Владо Колев

<< < (61/88) > >>

Vlado:

--- Цитат на: Mixy link=topic=24.msg60806#msg60806 date=1306866586 ---Въпросният стълб за в завой - не трябва ли да е от външната страна на завоя, за да опъва мрежата?

--- Край на цитат ---

Може и от тази страна. По принцип в комплекта е предвидено да има и струна за поддържане на стълба към земята (от противоположната на контактната мрежа страна), но поради липса на място, засега не мога да го направя. Ще помисля какво да е разрешението на проблема.

А за жената... гледа лошо и пречи на хобито...  :spiteful: (изобщо не съм се усетил, че съм я хванал в кадър ;D)

liro4605:
 :good:Много добре става!
Относно КМ в отклонителните коловози може да импровизираш много понеже и в действителността е така.Например ,ако носещото въже идва много високо може да е само с контактен проводник (ти беше сложил някъде даже такива снимка от гара Варна или Бургас).Под мостове пред тунели и други разни такива съоръжения има по една шина на два изолатора за да не заземява.На макета мисля ще е интересно да се направи.

Vlado:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=24.msg60860#msg60860 date=1306915367 --- :good:Много добре става!
Относно КМ в отклонителните коловози може да импровизираш много понеже и в действителността е така.Например ,ако носещото въже идва много високо може да е само с контактен проводник (ти беше сложил някъде даже такива снимка от гара Варна или Бургас).Под мостове пред тунели и други разни такива съоръжения има по една шина на два изолатора за да не заземява.На макета мисля ще е интересно да се направи.

--- Край на цитат ---

Моля те, опитай се да ми намериш снимка на "една шина на два изолатора", за да видя за какво иде реч. Така ми е трудно да разбера какво имаш предвид.

Vlado:
Принципно съм решил преди тунела със стрелките изпълнението на контактната мрежа да е такова:

На стълба преди влизането в тунела ще има обтяжка (Така ли се наричаше?) с тежести. Мисля, че ще стане атрактивно.

Vlado:
Всъщност, вглеждайки се по-внимателно установих, че последният стълб от контактната мрежа се намира точно до последната стрелка, което ще ми попречи точно на него да окича тежестите. Поради което ще се наложи или изместването му или поставянето на нов стълб само за тежестите. Но това са подробности, които ще уточня на място и според необходимостите, и възможностите.  :spiteful:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия