Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Владо Колев
pach:
Знаете, че не съм привърженик на контактната мрежа (от там и на електровозите, макар от І/ІІ-ра епоха да има красавци), най-вече защото макет с контактна мрежа ми се вижда твърде претрупан...едва ли не, не можеш да бръкнеш под нея и да сложиш локомотив...
Обаче, макета ти Владе и достатъчно семпъл, та явно и контактната мрежа "му стои" много добре.
То си е и майсторлък де! :hi:
Поздравления за хубавата работа, визия и...снимките също!!!
Питане:
В завоя (на левия модул) на какво разстояние са ти стълбовете?
Струните ли ти го определиха, или се опитваш максимално по стандарт?
Коментар:
На снимките ми се виждат прекалено гъсто, но на живо как е...Та за това питам!
;D ;D
Vlado:
За съжаление вътрешният завой на левия модул е с възможно най-малкия радиус (360), който може да има в моделизма (в НО) и поради тази причина трябваше да съобразя и контактната мрежа с това положение. И като допълнение - Вайсман продават една джаджа:
Чрез която се определя каква струна да се използва и на колко разстояние да са стълбовете. Средното синьо парче има деления, които посочват откъде до къде пантографът ще опира добре в така поставената над него струна. Извън тези деления пантографът изпада. Измервайки, се получиха тези разстояния между стълбовете. Гъсто-да, но пък всички локове се вписват. :)
pach:
Ааааа, то било заради радиуса!!!
:wacko: :wacko: :wacko: ...не знаех, че там е едва 360 мм!
:drinks:
Vlado:
Уви, 360 е! Преди време се захванах с поредния ремонт на макета именно в опит да махна всички малки радиуси. Е, в мазето вече няма, но на откритата част реконструкцията щеше да ми наложи почти цялостно преправяне на макета и не се реших да го започна. Отгоре се ограничих "само" в цялостна реконструкция на лявата гърловина на гарата, вкл. изправяне на няколко досадни S-а по трасето. :)
п.п. Важното е човек да се учи от грешките си и да не ги повтаря... :good:
pach:
Колко ти е там външния радиус?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия