Както и да е! Да си продължа мисълта:
Правенето на контактна мрежа се оказа супер сложно занимание, изискващо много търпение и старание. И колкото и да си мислиш, че си направил нещо, в момента в който на някое място пантографът се изправи над контактната мрежа, друго освен да преправяш не ти остава. Вчера, например, се оказа че при навлизане на дълъг пътнически вагон във вътрешния завой на левия модул, вагонът опира странично във всички стълбове. Айде преправяй наново всичко! Сега е добре, но има какво още да се желае. И изобщо е манджа с грозде - красиво, но и много трудоемко. Да не говорим за крехките стълбове, на които един лакът или закачена дреха им е достатъчна, за да се наложи смяната им (огъват се адски лесно). Вече в "актива" си имам три изкривени обикновени стълба и един гаров. Само да спомена, че гаровият стълб за два коловоза струва 50 лв... А чистенето?! И преди ми беше трудно, но сега е мъка на степен n-та. С един парцал и една дълга пинцета съм като ДИЦ (фирма за чистота) на жп моделизма.
Разбира се, горните ми изречения нека не се приемат като оплакване! Само споделям с вас трудностите, с които се сблъсквам. Макетът ми придобива точно вида, който винаги съм искал и нищо няма да ме спре да го довърша и ползвам с голямо удоволствие. Кеф цена няма!