Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
За смисъла на ежедневието
EMPEROR:
Чел съм повечето неща, но никога не е излишно да си ги напомням пак и пак и пак............. така че благодаря :good:
BDZ:
:hi:
Карлин е ненадминат! Много го уважавам!
Mixy:
:good:
toniemi:
:hi: :hi: :hi:
optron:
Отчасти, някои от тези изводи съм си ги направил и сам, базирайки се на своя житейски опит. Хората казват за мен, че съм дебелокож и безчувствен. Да, безчувствен съм към негативни емоции - те не са ми полезни, даже вредят, а и са неприятни. Няма смисъл да разходвам от времето си за тях - нямам чак толкова много време! Дори да мразиш някого, означава че отделяш време и внимание за него, въпреки че не го заслужава. Затова и не мразя никого.
Положителните емоции ги възприемам, защото са полезни и приятни - те подобряват настроението, тонуса, мисленето, храносмилането, дори и концентрацията. Колко от вас са се оплаквали след една хубава нощ (сещате се - "безсънна" ;) ) с приятелката или съпругата си (или приятеля или съпруга)? А за колко от вас сутринта след такава нощ е била страхотна? Предполагам, за някои и въпросната сутрин, а и денят след нея са били също "безсънни".
Чудесно изказване, а и това на Гарлин е доста съдържателно. Описва голяма част от днешната действителност. Поздравления! :clapping:
Следните изводи са смесица от мой и чужд опит:
Усмихвайте се повече, защото усмивката заразява. А и вероятно някой ще се влюби в усмивката ви. Мразете по-малко. Не защото няма кого да мразиш, а защото нямас мисъл да мразиш. Правете дните си приятни и се хранете редовно! Правете си почивки - животът е твърде кратък, та да го прахосаш в работа и борба за оцеляване. 15-минутна пауза няма да провали каквото и да правите.
Сещам се един виц: По какво ще разпознаеш един щастлив моторист? По мушичките между зъбите, защото той кара с усмивка на уста. Предполагам същото важи и за машинистите на парните локомотиви, защото те нямат стъкла ... ;D
Дай Боже повече хора с "мушички между зъбите"!
Дано това направи денят ви поне малко по-хубав! Поздрави от Морето!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия