Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
bTV Репортерите на 16.05.10
hristo_t:
Пропуснах го за съжаление,, ходих на мача Черноморец - Цска..Дано Бтв го пуснат на сайта си. Относно бъдещето на железниците и състоянието на подвижният състав няма нужда да се коментира.Само можем да се надяваме за в бъдеще че положението ще се подобри.Никога няма да забравя как на 26 юли 2006 година ми се наложи да се кача на влака Пазарджик - Бургас. Страхотна жега , невероятно мръсно купе , и неотварящ се прозорец. През тези 6 или 7 часа бях проверяван неколкократно, от грамадна и намусена леличка която любезно ми предлагаше да ме премести в вагон първа класа срещу скромната сума от 10 лв. Няколко месеца след това заминах за Турция и пак ми се наложи да използвам влак по линията Черкезкьой - Истанбул. Цената беше 5 лири.Купето с климатроник - можеш да си регулираш температурата както си желаеш.И любезен ,спретнат господин постоянно носеше безплатно кафе,кока- кола и от тяхната лимонена вода с която си миеш ръцете за освежаване.Невероятно пътуване .. Имам снимки от това пътуване и ще потърся подходящото място във форума за да ги кача!!!
XRISTO:
--- Цитат на: Mixy link=topic=2450.msg41305#msg41305 date=1274033392 ---Линията Септември-Добринище си бачка, макар и на загуба. Закрита е другата теснолинейка Червен Бряг-Оряхово.
--- Край на цитат ---
Това, че бачка е добра новина.От филма добих впечатление, че е нещо уникално и бих искал да го видя.Колкото то другата теснолинейка - знам.Ходих миналата година към Червен бряг и видях за каква разруха става дума.На местата които се пресичат с пътя изобщо нямаше линия - човекът, с когото пътувахме ми каза за съществуването и онези години, когато се е полвала. :blink:А и пътят, между другото е ужасен - лунен пейзаж. :wacko:
KRAKOMOBILA:
Не сте слушали внимателно. Казаха, че линията ЩЕШЕ да се закрие (което е вярно), но по добро стечение на обстоятелствата още е в експлоатация.
hristo_t:
Тъкмо се връщам от сайта на БТВ. Интересен репортаж- това е реалността. Дори и не предполагах че все още съществуват такива телефонни апарати тип ТАП с манивелка.По всичко изглежда че железопътният транспорт умишлено изостава заради интереси на автобусните превозвачи.
bdz43r:
Телефони и бариери с манивела са останали и в най-развитите железници. А особено пък тези от репортажа са от теснолинейката, която най-добре да си остане в сегашния вид за атракция.
Нищо ново не казаха, но е по-добре отколкото и това да не казват.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия