Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

N-army-bg

<< < (11/22) > >>

anubis:
За доставки от Германия горещо препоръчвам pratki.de

София 70:

--- Цитат на: anubis link=topic=249.msg98247#msg98247 date=1422034394 ---За доставки от Германия горещо препоръчвам pratki.de

--- Край на цитат ---
Габиели също са 100% точни.

eurostar:
И понеже темата е за продукти и макети в мащаб N (1:160), искам да изкажа мнение за лифта на Brawа, който си подарих за Коледа. Двете станции са елементарни като архитектура, но сглобката беше едно мъчение - детайли, които не пасват, големи и твърди мустаци, напрежение при залепването - изхабих един лист шкурка, докато ги сглобя. В крайна сметка резултатът ме радва. Изглеждат чудесно, въпреки, че им липсват детайли като парапетите на терасите например, които поръчах отделно. Също и дръжките до вратите на кабинките и кошницата за ски, които ще направя с фотоец. Ето снимка:

http://www.modellbahnshop-lippe.com/article_data/images/5/6468_b.jpg

п.п.: Венци, знам че никой няма да гледа с лупа, но мен ме дразнят такива подробности.

eurostar:
Има едно тенденциозно пренебрежително отношение на производителите към нашия мащаб. Както Brawa "забравят" дръжките на гондолите, така Rietze пропускат огледалата на автобусите. Това въобще не са малки детайли, щом са по-големи от 2 мм (32 см). Има промоция на някои автобуси и аз взех два Neoplan, но ще видим как ще изработя огледалата.

Другото е забавеното пускане на пазара на култови модели, все едно моделистите имат девет живота. От 2000 година чакам Glacier express. И накрая през 2013 направих планинското си трасе за нормални влакове с пилотни вагони. Каtо пускат въпросния продукт през 2014 с голям шум... А можех да направя трасето много по-раздвижено с по-малки радиуси, разкачвачи на долна и горна гара и т.н.

mite:

--- Цитат на: eurostar link=topic=249.msg98284#msg98284 date=1422149766 ---Има едно тенденциозно пренебрежително отношение на производителите към нашия мащаб. Както Brawa "забравят" дръжките на гондолите, така Rietze пропускат огледалата на автобусите. Това въобще не са малки детайли, щом са по-големи от 2 мм (32 см). Има промоция на някои автобуси и аз взех два Neoplan, но ще видим как ще изработя огледалата.

Другото е забавеното пускане на пазара на култови модели, все едно моделистите имат девет живота. От 2000 година чакам Glacier express. И накрая през 2013 направих планинското си трасе за нормални влакове с пилотни вагони. Каtо пускат въпросния продукт през 2014 с голям шум... А можех да направя трасето много по-раздвижено с по-малки радиуси, разкачвачи на долна и горна гара и т.н.

--- Край на цитат ---

като пуска интересни евро модели под марката LEMKE. TGV/TGV DUPLEX  идват в 2015

иначе N е най добре японско моделиране защото са популярни там. иначе цените на HO и N са твърде еднакви а HО дърпа страшно много в детайлите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия