Днес бях до гарата в Бургас, но в момента за съжаление списанието не се предлага там. Само си навлякох гнева на :
А)-на продавачките на вестниците и списанията- Обясняваха ми че съм в грешка и такова списание няма. Казах им че сигурно не са го чували защото това е първи брой. Естествено не бях разбран отново и реших да прекратя спора и да им пожелая "приятен ден". Чух зад гърба си как ласкаво ме изпратиха " по дяволите"
Б)- На шофьорите че не използвам техният транспорт до-Шумен, Сливен или Ямбол. Напразно обяснявах че няма да пътувам и търся едно списание. Обявиха ме за ненормален, наругаха ме и с това успокоиха съвестта си.
В) - На огромната тълпа роми които направо бяха окупирали тесният вход на гарата и просеха и притесняваха пътуващите. Не останаха доволни от това че не им дадох никакви пари. Казаха си нещо на техният език , и едва ли е "да е жив и здрав".
Д) - Разговора ми с продавачката на вестници не е останал незабелязан от двамата полицаи които уж "охраняваха" гарата. Докато обикалях и другите вестникарски будки и разпитвах за списанието те вървяха неотлъчно след мен и толкова подозрително ме гледаха че чак ми стана адски неудобно.
Интересното е че всички тези нелегални представители на разни превозвачи са оставени необезпокоявани да обикалят из гарата и да отмъкват потенциалните клиенти на "БДЖ". И всички тези просяци най-спокойно, пред погледа на "Полицията" обикалят и търсят сгоден момент да проявят характера си на крадци. Имах в мен така известна сума пари (на 18 юни ми е сватбата), и носех капарото до ресторанта в който ще отпразнуваме събитието.Честно да ви кажа доста се притесних и така с облекчение си отдъхнах когато излязох от гарата!!!