Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Нещо изключително интересно - контрол на макет през PC с този кит

<< < (2/2)

optron:
Аз лично програмирам на машинен език (асемблер). Така лесно знам какво точно прави моят микроконтролер.
И аз програмирах на Бейсик навремето, на една машина Правец 8С. И тази машина я познавам в детайли.
Професионалната алтернатива е вече специфична платка за конкретното изделие, със същия микроконтролер вграден в нея. Сътветно и необходимите придружаващи компоненти - транзистори, светодиоди, сензори и т.н.
Не е лошо като идея, още повече, че се програмира с език, който познаваш. Остава само да разучиш особеностите на Рбейсик спрямо останалите бейсици и си готов. Благо, компютър имаш, само не знам конкретно за тая джаджа дали няма да ти трябва програматор.
А щом имаш и подготвено приложение, още по-добре! Дерзай, стискам ти палци. После да се похвалиш. ;)

760mm:
Отрицателно, не трябва програматор. На сайта си има 320 страници въвеждащо упътване и още 350 за самия език, имат си и версия на PBASIC специално за чипа с дебъгер. Пускаш и почваш, всички команди са доста ясни и езика не е от орязаните варианти на бейсик, има си богата гама оператори и функции.

Може спокойно да се направят 4-5 кръга от светлини, един лагерен огън от примигващи светодиоди, магазин, който затваря в 8 вечерта със сервото,а и други неща.

Може дори да се направи локомотив, който да върви в ПЖИ-то ;)

760mm:
Взех го:)))

n_sirakov:
http://www.arduino.cc/playground/Bulgarian/Rykovodstva
Разгледайте тази книжка

760mm:
Готина е! Браво на този, който я е превел вкл. и текстовете в програмния ред на Български!

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия