Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Баласт и баластриране

<< < (28/60) > >>

widowmaker:
Ето какво предлага Аухаген на расфасовки по 500мл (над килограм), на цена от 9,14лв. при Жоро:

Реално цветовете са по-светли. Това е истинският цвят на баластрата от първата снимка:

evrokoma:
http://kamani.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=61&lang=bg и не спорете за глупости виж за 12лв хората какво предлагат :sarcastic:

widowmaker:
Е, струва ли си трошенето с чука тогава?

nilfe:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=25.msg54227#msg54227 date=1297499592 ---

nilfe - ще прощаваш но облото се получава от триенето на каманака един в друг под въздействието на минаващия влак или атмосферните условия.Белия е със съставка на варовик,а сещаш се от дъжда например какво се случва с варовика.Да неговорим цяла зима като е под снега.При сивия със съдържание на гранит не е така.

--- Край на цитат ---

Не съм сигурен дали не съм прав. В природата никъде не се срещат камъни във вида в който е баласта. Размера на камъните се получава от човешка дейност, а именно разтрошаване в специални съоръжения наречени мелници (топкови или чукови). Първоначално камъните се натрошават между валяци на едро, после за да се получи съответната фракция се прекарват през редица мелници и чак накрая се пресява и се оформят фракциите. Именно тогава се наслагва този фин прах, който наблюдаваме по чакъла и който ти мислиш за варовик и се заоблят ръбовете им. Ако камъните бяха от варовик, то с времето да са се отмили и релсите щяха да висят във въздуха. Само морето с времето може да заобли камъка, ако той се движеше, както ти твърдиш, то релсовият път би изглеждал доста крив.

liro4605:
     Интересно тогава:
Защо има баластопресевни машини?
Чувал ли си за планировъчна машина?
Защо от някой кариери вече не се използва чакъл?
Защо при направата на нови пътища се използва чакъл със съдържание на гранит?

Доста орехи например и какво ли не съм чукал на релсите с камък от баласта и ще ти кажа че има такива направо с режещи ръбове.

Приятни мигове на всички с хобито  :good: !

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия