Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Баласт и баластриране

<< < (29/60) > >>

gts.best:
Баластрата се получава в чукови трошачки и пресевни машини, не в мелници. При мелниците следствие наличие на мливни тела се получава заобляне на ръбовете.

liro4605:

--- Цитат на: gts.best link=topic=25.msg54235#msg54235 date=1297524057 ---Баластрата се получава в чукови трошачки и пресевни машини, не в мелници. При мелниците следствие наличие на мливни тела се получава заобляне на ръбовете.

--- Край на цитат ---
Като например стоманени топки.Такива се возят редовно от БДЖ за нуждите на завода в Пирдоп например.

rambo001:
Направата на баласт е доста времеемка. Големите камъни разтрошавам с чук върху здрава бетонна плоча с умерени удари до получаване на горе -долу еднакви камъчета. След това пресявам през цедка с отвори колкото желания размер (1мм). Което остане се връща за повторно натрошаване, и така докато не останат едри камъни.
Вече готовият баласт се пресява през по-финна цедка за да се отстрани пепелта.  :yes: ,след това се прекарва през вода за отстраняване и на най-финните частици прах  :good: и това е.
За оцветяване използвах светъл пигмент от ръжда.
На мен ми отне цял ден за направа на около 400мл.

lubo_gumata:

--- Цитат на: rambo001 link=topic=25.msg54242#msg54242 date=1297538128 ---Направата на баласт е доста времеемка. Големите камъни разтрошавам с чук върху здрава бетонна плоча с умерени удари до получаване на горе -долу еднакви камъчета. След това пресявам през цедка с отвори колкото желания размер (1мм). Което остане се връща за повторно натрошаване, и така докато не останат едри камъни.
Вече готовият баласт се пресява през по-финна цедка за да се отстрани пепелта.  :yes: ,след това се прекарва през вода за отстраняване и на най-финните частици прах  :good: и това е.
За оцветяване използвах светъл пигмент от ръжда.
На мен ми отне цял ден за направа на около 400мл.

--- Край на цитат ---
Баце,цял ден,това са 50 лв.надник! :ok:
по-добре да я купиш от малкия ЦУМ! :pleasantry:

G_GROZ:
Не знаете как лесно да трошите камъни. Имам приятел бомбаджия по кариерите. Още днес му поръчвам шашки в мащаб HO. Едни мънички такива. Гърмят на 16V AC.  Ще има и цифрови с декодер. Взрива се произвежда на F4. Давайте заявки! :focus:  

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия