Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Баласт и баластриране
liro4605:
Днес нова идея :haha: Ситата са вече направени.Качвам се на влака с тях и право в кариерата при трошляка :haha:
Щом се вдига прах ще има и ситни камЪчета :lol: Нищо не ми пречи да отида,ем ще си направя разходка.Лошото е само е времето се влоши а проектите ме напъват. :resent:
liro4605:
Цветова гама на баластовата призма у нас.Липсва само камъка с кафяв отенък от кариера при спирка Камено бургаско.
Тук има доста "стари кучета" ,но за по начинаещите да кажа.При по-големия камък доло в ляво кафявия отенък е получен от стружките,който се отделят при спирането на влака (или при спускане в надолнище с пневматичната спирачка).В междугария с продължителни наклони,където влаковете се движат еднопосочно(и не само) може да се види как 2та пътя са с различен цвят.Този по който влаковете предимно се спускат е с ръждив отенък.
pach:
--- Цитат ---В междугария с продължителни наклони,където влаковете се движат еднопосочно(и не само) може да се види как 2та пътя са с различен цвят.Този по който влаковете предимно се спускат е с ръждив отенък.
--- Край на цитат ---
Те това се казва ценна информация!!!!
:good:
Никой до сега не се се сетил (особено по макетите) да обвърже точно така цветовата гама!!!
:hi:
Още един пирон в сандъка, където съхраняваме реализма в моделните железници!!!
:yes: ;D ;D
Vlado:
Ръждивият оттенък се дължи на засиленото използване на спирачките в на долно и съответно повишеното триене на калодките в колелата.
На макета ми, в лявата му част, двойният път в изкачване е изпълнен точно така - разредена кафява боя леко нанесох покрай релсовия път. Не се получи лошо, но можеше и по-добре.
п.п. Намерих и снимка. Не е много ясна, но поне може да се забележи нещо:
lubo_gumata:
Не съм се съмнявал,Владо! :hi: :hi: :hi:
Very well! :good: :good: :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия