Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Баласт и баластриране

<< < (55/60) > >>

Gervasii:

--- Цитат на: pach link=topic=4359.msg91416#msg91416 date=1380185650 ---В Club BGTT промиваме предварително черната и кафява баластра на АUHAGEN. "Откритието" е на Митко Топалов!
Също се оказва че е бяла, оцветена в различни цветове. След една/две и повече промивки,
които правим в зависимост от ефекта който ни трябва, я изсушаваме и полагаме по познатия начин.
Получава се много добра "шарения" (направо като истинската), която допълнително покапваме с ръждива смес или
потръкваме със полусуха четка топната в съответната боя за "разлято масло". Резултата е бърз, лесен и мн.добър!

--- Край на цитат ---
Много е добро! Би ли пуснал снимки да видя как изглежда!

daddy_g:
Ще я наглася баластрата..има даже и едно шишенце с патинатор ръжда с който, размесен с вода, състарих релсите

jopeto:

--- Цитат на: pach link=topic=4359.msg91416#msg91416 date=1380185650 --- "Откритието" е на Митко Топалов!
--- Край на цитат ---
  Щом казваш, сигурно е така!  Моят макет е  баластиран през 2004 г. ,  а  иначе, от Хоби свят взех първата внесена баластра, направо от щанда. Много хора даже докато я разнасях ме пиаха дали не е рекламно нескафе на Auhagen.   

pach:
Жопе, той поне го е споделил с останалите, докато за теб никой не е разбрал,
 че "промиваш" баластрата, до получаването на желания цвят....
На макета ти не знам как е, защото няма ясни снимки да се види точното изпълнение. 

Радвам се,   че не си "изпил" рекламното кафе и си го ползвал по предназначение,
защото някои, някога ..."в една далечна, за повечето тук, галактика" се опитваха и истинска утайка,
 от кафе да ползват при баластиране, за да получат знаменития ефект на "ръждиво-металния прах паднал от колодките".  :lol:

Други пък стържеха коркови тапи и допълнително оцветяваха полученото с постни бои,
 като по този начин "удряха" джакпота - баластра и звукоизолация едновременно,
докато немците тогава май не си баластираха още макетите (поне така се вижда на снимките от старите списания)!
Такива бяха времената на соца и ...липсата както на пълна информация, така и на достъп до "заветните" материали.

Радвам се, че твоя макет е първия баластиран с каменната баластра на Аухаген!!! :hi:

ПП. Впрочем съвсем наскоро разбрах, че баластрата на Нох, не е каменна, а именно от корков грис!!! :hi:
(човек се учи докато е жив, което е доста приятно и добре за макетите ни  ;D)

jopeto:
За Нох трябваше да питаш, имам каталог от деведесетте, в който изпозват коковият гипс точно за баласра в прочем от там съм гледали тяхната схема за полагане на релсите и баластрата с основа от двойнолепящо тиксо. Това както и да е!  Да не цапаме темата на човека с глупости.  :hi: 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия