Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Баласт и баластриране
Best Ripper:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=25.msg14779#msg14779 date=1229076666 ---
--- Цитат на: pach link=topic=25.msg14679#msg14679 date=1228977698 ---Аухаген ----- 30 х 200 гр = 6 кг или на обща стойност , около 300 лв
клингерит ------ 1 пк х 6 кг = 6 кг на обща стойност около 6 лв.
Да кажем след пресяване (и оцветяване) ~~~ 1,5 - 2,0 кг = ~ 20 лв !!!
--- Край на цитат ---
Това с клингерита не е препоръчително, защото има азбест, а азбеста е карценоген. :-[
--- Край на цитат ---
=
Ицо, подвеждаш се от неправилно изказване по-горе клингер=клингерит... Държа да кажа, че НЯМАТ нищо общо!!! Както казах в първия си пост за материала, това е печена глина! Няма никакъв азбест!
Като заговорихме за минералната мазилка, се сетих от какво е въпросният пълнеж, който ни върши работа. Това е мраморно брашно! Самото то е 5 размера, като най-дребният е "нула" - това е винервайс... Другите са цифри от 1 до 4 вкл. и показва диаметъра на гранулите... Доколкото знам се продава в чували по складовете, много е евтин, тъй като се води отпадък при добиването на мрамора, но трябва да се изсуши и пресее... Тъй като няма механичната здравина на речния пясък /чакъл/, е възможно да се донатроши едрата фракция на по-ситна... Ако няма някакви примеси, след изсъхване цветът му трябва да се доближи доста до цвета на сравнително нова баластра покрай релсите...
Бтв, абе сигурни ли сте, че размерът трябва да е 0,2-0,6 мм??? Много ситно бре! Имам чувството, че ако се смеси с Ц200, то направо ще стане като кал. :-\ Преди малко ходих до приятеля, той е пресял клингера и ми даде една кутийка около 300-400 грама с размер 1 мм, и около 1,5 кг /от 5-те общо/, които са под 1 мм. Ама това последното ми се струва направо като прах.. освен да търся сито и да отсея евентуално нещо около 0,5 мм и да видя дали с него ще стане нещо читаво...
Adrian:
Преди съм ползвал кварцов пясък и ефектът е добър. Със силно разводнена кафеникаво-ръждива боя мацам творчески , кефи ме да правя маслената диря посредата - мнооого отваря , вервайте ми !
Лепенето е по метода на Тано , но ми стана любопитно това , което демонстрират в Тубата - обърнете внимание ,че течността се капва 'точково' и атакува материала откъм основата , мисля ,че няма да има ядове с лош ефект ' разливане, сливане'
TANO:
Мраморно брашно? А що да си играем да го пресяваме, сушим и прочее след като минералната мазилка е, пресята, сушена и готова за полагане.И един плах въпрос - дали е едно и също да лепиш нещо с Ц-200 1:1 както е при мен, или с Ц-200 1:5 разредено с вода? Кое от двете ще бъде по залепено най-накрая?
XRISTO:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=25.msg14841#msg14841 date=1229098663 ---
--- Цитат на: XRISTO link=topic=25.msg14779#msg14779 date=1229076666 ---
--- Цитат на: pach link=topic=25.msg14679#msg14679 date=1228977698 ---Аухаген ----- 30 х 200 гр = 6 кг или на обща стойност , около 300 лв
клингерит ------ 1 пк х 6 кг = 6 кг на обща стойност около 6 лв.
Да кажем след пресяване (и оцветяване) ~~~ 1,5 - 2,0 кг = ~ 20 лв !!!
--- Край на цитат ---
Това с клингерита не е препоръчително, защото има азбест, а азбеста е карценоген. :-[
--- Край на цитат ---
=
Ицо, подвеждаш се от неправилно изказване по-горе клингер=клингерит... Държа да кажа, че НЯМАТ нищо общо!!!
--- Край на цитат ---
А-а-а-а-а, що да се подвеждам, че то Pach черно на бяло го е написал "клингерит" - прочети по-внимателно. ::)
Best Ripper:
Точно това НЕПРАВИЛНО изписване имах предвид.. че то обърква нещата... :P
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия