На път за работа гледах в краката си и видях че баласта ще ми е без пари.После минах и през пясъчника на депото и там гледах.До София и обратно друг път,надали съм гледал толкоз осезателно призмата въпреки че съм минавал стотици пъти да не кажа хиляди(май са си хиляди).
От цялото гледане видях че баластрата за макета ми е буквално в краката.Искат се само 2кутий от сладолед,по-здравички(от делта или едни за кво ли не, дето ги има в магазинчетата за по левче).Това което си мисля,ще пренесе и от духа на железницата.
Взимам 2 кутий.Разпробивам им дъната с отовори от 1мм ,а другата с отвори 0.5мм .Взимам камъни от реална баластова призма.Най-различни на цвят и от най-различни гари(такива който ме кефят).Слагам ги в парче бризент или по здрав плат.Разтрошавам ги.После изсипвам съдържанието в кутията с отвори 1мм.Пресятото слагам в кутията с отовори 0.5мм. Накрая това което остане в кутията с отвори 0.5мм е баластрата която ми е нужна.
За релсов път с обща дължина 50м колко баласт ще ми е нужен?Колкото и да е,си мисля,ще е на цената на поне 1бр вагон,който немога да си направя,а баластрата мисля мога

.
Ако всичко стане както съм го замислил,ще направя 1 кофа и ще раздавам

.