Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета на TMZ

<< < (4/6) > >>

Best Ripper:
Колегата има предвид, че трева не се слага там където има баластра. Друг е въпросът обаче дали ти ще слагаш баластра. Има не малко макети, особено първи опити, където на моделиста не му се занимава да слага баластра. Освен това зелената подложка може да е тип кече или велтер, която може по този начин да обезшуми движението и да замести корка. Принципно под линиите само се слага подложка за обезшумяване и за повдигане на релсите над основния плот за имитация на насип /който после се оформя с баластрата/, а извън релсите не се слага - трева, къщи, дървета и т.н. се монтират направо върху плота.
Иначе задължително усили с оребряване плота, защото ще се огъва и измята с времето. Може да се стигне и до изкривяване на линиите и разкачането им при опит за преместване на плота.  :hi:

Ivo Nedkov:

--- Цитат на: TMZ link=topic=2506.msg42684#msg42684 date=1276627538 ---Много трудно се прави макет, а и толкова време отнема. 
--- Край на цитат ---
Така е... Хората са казали - "Хубавите работи, бавно стават"  :yes:
Аз се занимавам вече почти година с моя макет и съм минал през доста перипетии до сега.  :)
Описвал съм етапите на работа. Можеш да разгледаш темата:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1889.0.html
Всичко, което написах в предишния си пост има за цел само да ти помогне.
Когато имаш въпроси - питай за да ти се отговори...
Приятен ден...  :hi:

Mixy:

--- Цитат на: TMZ link=topic=2506.msg42684#msg42684 date=1276627538 ---Много трудно се прави макет, а и толкова време отнема.  :blind:

--- Край на цитат ---

Точно това му е готиното на моделизма. :)

TMZ:
Днес направих едно пробно кръгче с ТАРУСА, как готино завива не е истина.

Вече имам тунел и мост, и малко контактна мрежа.

На снимката минава през силно пресечена месност и се наложи да му набутам по-едри камъни отдолу за да е стабилен и да не вибрира.

Гарата обаче ще я мъча още преди да пусна снимки.

prognosis:
Goog work, kip good!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия