Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone

Закупуване на аерограф от ибей

<< < (5/19) > >>

zazo:
Да споделя малко скромен опит. Пръскам с аерограф с 0,3 мм. дюза, много подобен на този който е показан и мисля, че е съвсем подходящ за нашите цели. Имам и втори с 0,35мм и честно казано разликата е значителна, но тя идва и от различното "захранване" горно/долно при двата модела. Мисля, че малките дюзи имат приложение, когато става въпрос за рисуване и то на много фини неща, а това изисква майсторство и умения, които при моделизма не са необходми. И до ден днешен не мога да тегля права равна черта с аерографа, а това е един от първите уроци за хората искащи да рисуват с аерограф. И последно по тоя въпрос дюзите са нещо което се сменя.

За боите съм различни бои и при всичките се появява плюене след продължително пръскане, защото се натрупва засъхваща боя. Основен проблем беше, че от боядисването с четка бях свикнал да разреждам доста по-малко боята, а аерографа си иска доста течна и много добре разбъркана боя. Обикновено разбиването на боята ми отнема много повече време от самото пръскане.

Аз лично си купих следния комплект преди време:

http://cgi.ebay.co.uk/AIRBRUSH-KIT-AIRBRUSH-COMPRESSOR-AIR-BRUSH-COMPRESSOR-/370268372610?cmd=ViewItem&pt=UK_Crafts_DrawingSupplies_EH&hash=item5635b6fe82

И съм изключително, доволен. Доставката беше 15 паунда, но търговеца ползва Хермес за спедитор и кашона, доста тежък заради компресора, беше донесен от куриер до офиса ми и предаден лично срещу подпис. Така че ако някой търси цялостно решение за пръскане мисля, че е удачно. Когато пазарувах това беше единствения коплект с компресор, в момента се предлагат и други комбинации.

http://stores.ebay.co.uk/RDGTOOLS-ON-LINE_AIRBRUSHES-COMPRESSORS-TOOLS_W0QQ_fsubZ293104015QQ_sidZ81740245QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

Гледам че има някакви катили дето предлагат тука подобни неща на двойни цени:
http://www.eurographs.com/Magazin/Products/Komplekti/PID-OS0102.aspx

http://cgi.ebay.co.uk/ELEPHANT-AIRBRUSH-KIT-AIR-BRUSH-COMPRESSOR-NEW-UK-/350358667220?cmd=ViewItem&pt=UK_Crafts_DrawingSupplies_EH&hash=item519300ffd4

pach:
За плюенето от зъсахнала боя е логично . Отпушва се рязко и изплюва.
За плюене без да е засъхнала (друг вид плюене - заради количеството боя отпред) - попивай на изхода (дюзата) от време на време с ушоклечка - така не се натрупва излишно количество боя и предотвратявя плюенето.
Сега ако и Шатци (той си ни е истинския Пикасо  :lol: :lol: :lol:),
 се произнесе за опита си  аерографа ?????
Може да съберлем още инфо от най-ценното ----> споделен практически опит!
 :hi: :hi: :hi:

XRISTO:
Аз само не разбрах дали съм в играта?...защото като броя предните постове съм 6-7 по ред. :spiteful:

nilfe:
Май ЗАЗО е прав като за аматьори по-евтиният вариант с 0.3 мм дюза е по-подходящ. Вторият има доста джаджи по него - регулиране на въздуха, регулиране на подаваното количество боя, т.е. съотношението въздух-боя и др. до колкото виждам. Аз лично не мисля, че за макетирането чак толкова много ни е необходимо, при положение, че много фирми продават и спрейове като вариант за боядисване. Та, давайте да решаваме какъв модел ще купуваме и да действаме. Колкото повече умуваме, толкова повече се отдалечаваме от първоначалната цел. Утре някой ще изкара вариант на цял комбайн - аерограф + пистолет за боядисване на коли + компресор за боядисване и надуване на гуми + комплект четки за дооформяне на изделието и т.н. и т.н.

pach:

--- Цитат на: nilfe link=topic=2532.msg43131#msg43131 date=1277367930 ---... съотношението въздух-боя...
--- Край на цитат ---

Това доколкото го знам става именно от "спусъка", за което се води "дабъл екшън" ( двойно действие) щото с един спусък регулиращ едновременно подаването и на боята, и на въздуха. Точно това ме притеснява, ще си иска бая трениране ...или както казват майсторите - "Докато свикнеш да се разписваш с аерографа, бая модели и боя ще улееееешшш!!!"

--- Цитат на: nilfe link=topic=2532.msg43131#msg43131 date=1277367930 ---... Колкото повече умуваме, толкова повече се отдалечаваме от първоначалната цел. Утре някой ще изкара вариант на цял комбайн - аерограф + пистолет за боядисване на коли + компресор за боядисване и надуване на гуми + комплект четки за дооформяне на изделието и т.н. и т.н.

--- Край на цитат ---

Такива комплекти има в Бриколажжжжж  :haha: :haha: :haha: :haha:

Иначе Христо не се притеснявай, щом колегата е в Китай , изчакай да мине 16 часа (по това време вече е свършил работа, вечерял и влиза във форума...предполагам). :scratch_ones_head: :lol:

А аз за себе си съм избрал ----- М-130/0,2 мм , при това с такава разлика в цената не е от значение парите , а по-скоро дали ще се справя с по-обикновен модел.
 :blush2: ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия