Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
По следите на Рилската железница
Rizar:
--- Цитат ---Такива локомотиви, напълно еднакви, в България е имало почти 300 броя.
--- Край на цитат ---
Може и да е имало 300, но локомотива, който се е движел от теснолинейката Кочериново- Рилски манастир и обратно няма да го сложат в Бургас или в Русе например, нали? Колкото до
--- Цитат ---"един работник от депото"
--- Край на цитат ---
, да човека ми разказа и по спомени като е бил малък, но и ми каза за неща, които са се потвърдили вече.
misan:
Според книгата на инж. Деянов,през 1946 година в депо Рила са се числели 433,442,482,483,485 и 491 и локомотивите серия 01.60.
Разбира се ,възможно е и локомотив 489 да е даван на депо Рила,когато някои от зачислените локомотиви е отивал за ремонт. Така,че и аз не съм прав.
Относно спомените на старите железничари-те често не дават достоверна информация. На мен лично и 01-23 и 26-26 са представяни като "царски " локомотиви. Разбира се ,теоретично е възможно ,и 489 по някое време да е била в депо Рила и точно тогава да се случи и Цар Борис да е пътувал в нея-но да се твърди това със сигурност е абсолютно невъзможно. Освен ако има снимка или някакъв писмен документ.
bdz43r:
Ами всъщност според литературата този локомотив е работил първоначално в Бургас и отива в Дупница чак към 1939 г, където работи с останалите близо 30 такива локомотива.
Естествено, вероятно е пътувал и до манастира, но не само той, а и всеки един от останалите, както и локомотивите, собственост на заводите в Кочериново и Бараково и най-вече тези от депо Рила. Така че царят няма как да е пътувал с точно този локомотив до Рилския манастир през 1933 г, защото тогава той е бил в Бургас.
misan:
Трябва най скоро да очакваме и локомотив 48-04 да бъде обявен за "царски".
Rizar:
Не е пътувал само този локомотив, това се знае и никой не твърди обратното! ;)
За царя ви казах, какво ми е казал човека и може би не трябваше да го правя без факти. Все пак ще се поинтересувам още дали царят е карал този локомотив или не.
П.П. bdz43r имаш ли наличен някакъв линк да дадеш да видим някакво доказателство, че локомотивът е бил в Бургас и после е преместен на служба в Дупница. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия