Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
По следите на Рилската железница
760mm:
Благодаря ви за чудесното стихче!
Vlado:
Нещо интересно за Рилската железница:
Цък
evrokoma:
хубаво ама това са доста пари и не ми се вярва да ги дадат по вероятно е ако има такива пари те да идат за капиталните ремонти по работещите линии като 9та(русе-варна)която е в окаяно състояние или да се купи малко нов подвижен състав че наличния вече се разкапва и все пак похвално е че се правят опити за възтановяването и макар че ми се струва че нито рилската железница нито ремонт по съществуващите линии нито нов подвижен състав ще имане просто някой ще прибере сумата облагородявайки едиствено себе си :angry:
Vlado:
Ще видим! Каквото и да кажем сега, може да е или прекалено оптимистично, или прекалено песимистично. За мен лично сегашното раздвижване е добър знак. Поне нещо се говори! Пък бъдещето ще покаже ще имаме ли пак Рилска железница, няма ли да имаме...
760mm:
Да, това не е раздвижване, а поредното белене на езиците. И защо, смятате, игуменът на Рилската обител е против теснолинейката? Защото, ако се изгради съответната и се спре автомобилното движение, игуменът ще пострада от бизнес гледна точка, поради мутрите, които няма вече да ходят да обядвят около манастира. Жалка работа... Само мечтателите в България вярват в това; за съжаление хората с пари търсят максимална продуктивност и само някакъв закон може да ги накара да се засилят за правене на влакчето наново. Защото все пак някой трябва да купува мед и сувенири, нали.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия