Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Макети на сгради от СИМОНА

<< < (7/16) > >>

gzo:
Приятели,
какво по същност е лепилото "контакта" на Ревел ? На тубата пише единствено polystrene cement и нищо конкретно. И то ли е обикновенно лепило за ПВЦ ? Защото ми се струва, че хваща по-добре от онези прозрачни туби с воднесто ПВЦ лепило с които се лепят отбратните тръби. Видно е, че са 2 различни типа лепила.

widowmaker:

--- Цитат на: niki link=topic=2551.msg63196#msg63196 date=1310364200 ---Да не говорим, че и полистирола  е пвц))))))))))))))))))) или може би е от кайма, знам ли). разликите , ако щеш при някои разновидности на материалите  е само различен строеж на атома, недей така на ангро да говориш. :drinks:, За всички материали има органични разтворители, все пак всичките те са петролни продукти.

--- Край на цитат ---

Пробвай да го разтвориш в ацетон и да си направиш лепило.

--- Цитат на: gzo link=topic=2551.msg63201#msg63201 date=1310374320 ---Приятели,
какво по същност е лепилото "контакта" на Ревел ? На тубата пише единствено polystrene cement и нищо конкретно. И то ли е обикновенно лепило за ПВЦ ? Защото ми се струва, че хваща по-добре от онези прозрачни туби с воднесто ПВЦ лепило с които се лепят отбратните тръби. Видно е, че са 2 различни типа лепила.

--- Край на цитат ---

Ами те хората са го написали - полистирен, т.е. другото наименование на полистирола.
Обикновено е разтворен полистирол в ацетон, върши перфектна работа за залепяне на детайли от същия материал - демек всички сглобяеми къщички, самолети, кораби ( и т.н.), които се продават.

niki:
Дани, бе човек, с тангит става точно така, настъргваш си от материала, и се разтваря, като кит.Канализация не съм правил, но съм гледал новите пвц улуци- лепи , като звяр, ако го напънеш както казваш , се чупи някъде отстрани, но не и на мястото ,където е залепено.Аз не съм нито вносител, нито търговец на този материал))) да го ,,защитавам,, просто наистина става за работа.Акрилните лепила както каза, може и  да се счупи, ноооо, те се ползват само да сложиш тук там, да фиксира за секунда, да не придържаш с ръце.После както казах с тангита-лепиш. :drinks:.Живот и здраве, като се върнеш, ще пием по нещо на терасата, и ще ти покажа, на живо.Това всичко го казвам, на база опит- минало ми е през ръцете, разбери, не са догадки ли прочетено някъде.

Best Ripper:
Ники, само си губиш времето.. Ти не спориш с widowmaker, а с GODMAKER-a!  :spiteful: :lol: :lol:

widowmaker:

--- Цитат на: niki link=topic=2551.msg63211#msg63211 date=1310391095 ---Дани, бе човек, с тангит става точно така, настъргваш си от материала, и се разтваря, като кит.Канализация не съм правил, но съм гледал новите пвц улуци- лепи , като звяр, ако го напънеш както казваш , се чупи някъде отстрани, но не и на мястото ,където е залепено.Аз не съм нито вносител, нито търговец на този материал))) да го ,,защитавам,, просто наистина става за работа.Акрилните лепила както каза, може и  да се счупи, ноооо, те се ползват само да сложиш тук там, да фиксира за секунда, да не придържаш с ръце.После както казах с тангита-лепиш. :drinks:.Живот и здраве, като се върнеш, ще пием по нещо на терасата, и ще ти покажа, на живо.Това всичко го казвам, на база опит- минало ми е през ръцете, разбери, не са догадки ли прочетено някъде.

--- Край на цитат ---

Ники, лайноотводна тръба брат не се разтваря почти от нищо.
Вместо да се пънеш, вземи пробвай материала (за къщите) да го настържеш и го виж как ще се държи.
Пък напиши тук какво се е получило. Цъкни някоя снимка. С каноконлит се лепи, това е ясно.
Дай да видим дали може да се направи лепило, което да лепи качествено и да е здраво.
Чистият поливинилхлорид е жесток боклук, само термична обработка го оправя.
Може материалът, който се ползва да не е пвц точно, а нещо по различно.

@ Венци:
Вместо да си на всяко гърне мерудия, вземи напиши нещо и за моделни влакове, а?
Щото освен "временното сървърче", другото дето си писал е чиста плява.
И тук таме изцепки като оная с електровоза в 1/87 дето щял да тежи 1 тон.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия