Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Стълбове за контактна мрежа

<< < (2/2)

bdz43r:

--- Цитат на: eurostar link=topic=2561.msg43592#msg43592 date=1278084054 ---Oт това следва ли, че при завой малкото рамо е от външната страна, а дългото от вътрешната?

--- Край на цитат ---
Точно така е.
П. П. Точното название е прав и обратен фиксатор. Късия е прав, дългия е обратен.

eurostar:
Аз тази книга я нямам. В основния сайт, където има извадки от нея, не пише нищо за стълбовете. Освен това ме интересуват повече вашите мнения. Нали това е смисълът на един форум!? В спора се ражда истината.

Благодаря, bdz43r. Това исках да знам.

optron:

--- Цитат на: eurostar link=topic=2561.msg43592#msg43592 date=1278084054 ---Oт това следва ли, че при завой малкото рамо е от външната страна, а дългото от вътрешната?

--- Край на цитат ---
Не точно - фиксаторът винаги ще е от външната страна на завоя, а дали ще е прав или обратен зависи дали стълбът ще е от външната или вътрешната страна на завоя. Най-логичната подредба е със стълбове от външната страна с прави фиксатори.
При прави участъци се редуват прав и обратен фиксатор, за да може да се опъне проводника на зиг-заг. Това се прави с цел да се износва равномерно голяма част от токоснемателя на пантографа. При напълно права жица, токоснемателят се износва само по средата и сравнително бързо се изхабява.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия