Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Ново чудо на света
Mixy:
Момчета, тоя проблем не е само у нас. Вижте преди няколко години какво стана във френските предградия и тамошните гета, когато палеха коли и магазини - беше като гражданска война. Там е същата мизерия, същите условия и същата работа, само дето не са цигани, а 2-3 поколения имигранти от бившите френски колонии, които така и не са успели да се интегрират във френското общество. И не е само там - ами негрите и латиносите в гетата в Щатите? Ами в другите държави? Истината е, че няма оправия или ако има, то не става за няколко години - трябва последователна политика по въпроса и наливане на много пари. Но мързела с пари и политика не се лекува. Ето и един виц по въпроса:
Отива един бизнесмен в някаква африканска държава и гледа един негър лежи под една палма, яде банани и пие кокосово мляко. И му вика:
- Виж се бе, здрав и прав младеж като тебе! Защо мързелуваш ами не захванеш бизнес?
- Какъв бизнес? - пита негъра?
- Ми вземи обери бананите и ги продай на туристите. С парите купи колело, та следващия път да набереш повече, после си купи и количка и обери всичките палми в околността, вложи спечеленото в плантация, създай фирма и почни да се рекламираш и на запад и след няколко години ще си бос на голяма мултинационална компания, ще си осигуриш старините и по цял ден ще си лежиш и ще си пиеш бананов шейк с кокосови стърготини.
Негърът се замилил и казал:
- Ми че аз и сега съм си бос, по цял ден си лежа и ям банани с кокосово мляко :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия