Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета на Saruman в ТТ
Saruman:
От около седмица попаднах на този интересен сайт и започнах да чета, реших да предприема проучване за направа на мой макет. В началото си мислех за мащаб НО, но като видях че е доста голям реших да се отправя към мащаб ТТ. Хем не е много малък, нито е много голям. Като се има впредвид, че и мястото което мога да отредя за подобно начинание е 125 см на 90 см, крайно недостатъчно. Може да се направи една малка елипса, но и на това ще съм доволен. Реших да си поиграя с Wintrack и измислих следното:
Предполагам е идеално за композиция от локомотив с 2, 3 вагона, повече и не искам.
pavel75:
Не планираш ли поне малка гара?
Saruman:
Където са 2-та коловоза там мисля да е нещо като гара, но на това ограничено миниатюрно място няма място за повече. Ще съм крайно благодарен ако дадете идеи и насоки. Благодаря ви предварително.
pavel75:
Аз бих ти препоръчал следното:
1. Махни вътрешния полукръг и сложи поне още един коловоз.
2. Това дето се отклонява горе в дясно го направи или депо или товарна гара.
Само на 1 етаж ли искаш да ти е макета?
pach:
Явно ще работиш на стария "П"-профил!
На това място с което разполагаш, и с това количество разклонения, може и нещо по-различно да се спретне...
Ако не, поне ще има вид на обособена гаричка...
Но за това - в понеделник, ще ти метна някоя друга идея...
Прочети още (седмица не стига дори за този сайт вече...)
Добре дошъл!!!
ПП. Добре си се ориентирал в ТТ (и не защото съм чеТТник), нито че е "Идеалният мащаб - Тилиг", ами той си е перфектен за малко място и голями мераци!!!
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия