Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Направа на релеф

(1/5) > >>

Vlado:
Основни техники за оформяне на ландшафта.

toniemi:
Зь направата на планините на мойте макети съм използвал стиреопор и гипс.Пълнежа на планината е от стиреопор,а отгоре обмазвам с гипс.По този начин става здраво и леко.За по-добра детаилност при оголени скали може да използвате парчета естествен камък или по-релефна кора от исъхнало дърво.

emilchaushev:
Аз използвам и стиропор , но само за подпора тук- там, какато и рамката и етажите на макета. Облицовам с релефна хартия на Noch 60840 (което съвсем не е задължително). Самата хартия е добре гофрирана и се моделира добре, а като плюс може да се добави и доброто спояване с гипса. После по познатия метод с гипса.
След като е положен гипа съм пробвал на макета два подхода.
1. Навсякъде гипса се покрива с Ц200 и след това с темперните боички се правя на Пикасо. Мацайте съвсем произволно - става страхотно. Може да се запечата отново с Ц-200 над боята.
2. Боядисвам и после запечатвам с Ц200

Лично на мен първия метод ми харесва повече, защото боята не се попива веднага от основата на гипса и когато се мине с няколко цвята те се смесват успешно, като се постига по- реален успех. Метода търпи и корекции на гафовете :)
Ще гледам скоро да публикувам снимки. за самия процес на правене.

NoHaB:
Така...
Първо се мажат листи А4 с Ц200 и се намачкват....
С тези т.н. топки хартия се оформя релефа...
После с малки листчета 5Х5см се топят в лепило за тапети и се лепва отгоре за изглаждане...
релефа се изгражда много лесно и бързо,лек е,доста здрав,лесно се оцветява и изглежда страхотно......

Ето снимки-->>> http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=30573&AlbumId=109829

Maktub:
NoHab, това доста добра идея за изграждане на релеф, мисля нея да ползвам, но да те питам: релефът става ли достатчно здрав, за да понесе изнасяне на жп трасе на второ/трето ниво или първо трябва да се напави от шпертплат носещата конструкция за трасето и тогава наоколо създаваш релефа?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия