Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Панаира в Нюрнберг и/или други хоби-изложения в Германия

(1/5) > >>

IKAR:

Тъй като тази година по обективни причини отпуска няма да видя, съм решил догодина да си "подаря" посещение на панаира в Нюрнберг или, ако се окаже, че има нещо по-подходящо, да посятя друга голяма хоби-изложба в Германия. Говоря за първото полугодие на следващата година. Разгледах сайта на Нюрнбергския панаир и, честно да си кажа, ме заболя главата - регистрации, бази данни с посетители и прочие глупости, дето не ме интересуват. Искам просто да отида, да разгледам за един ден, и, дай Боже, да се върна оттам весел и радостен с хубави модели. В тази връзка моля за помощ и препоръки колегите, които вече са посещавали Нюрнберг и/или други подобни панаири - да ми обяснят каква е "хавата" на практика и/или да ме посъветват кой от всичките най-добре да посетя. Събирам информация още отсега, за да мога скоро да видя в крайна сметка кога ще отида, да си взема по-евтини самолетни и ж.п. билети - колкото по-рано, толкова по-хубаво, да си уредя къде ще отседна и т.н. Имам при кого да отида в Мюнхен. Източна Германия - Берлин, Лайпциг и т.н. не ме интересува.

Благодаря предварително!

Жоро:
Имам усещането, че бъркаш "панаир" с "базар". От въпросния панаир може да си купиш немска бира, немски вурстчета и немски хлебчета. И някой и друг каталог или поизостанали списания. Ако влезеш. Там е място за търговски сделки, а не
--- Цитат ---просто да отида, да разгледам
--- Край на цитат ---
. Разглеждането става после, в магазините. Не са случайни всичките тези "регистрации, бази данни с посетители и прочие глупости, дето не ме интересуват". Всеки път, като ходя, ставам свидел как някое дете си тръгва с родителите си(все чужденци) ..."нямате право да влезете!BITTE!"
А иначе изложби с разпродажби - бол. Търсиш и намираш, кога, къде и т.н.

IKAR:
А аз имам усещането, че не схващаш за какво всъщност искам да ида. Целта е хем да разгледам Германия, тъй като досега там не съм ходил, хем да посетя голям хоби панаир/изложба с всичко или поне повечето актуална продукция накуп. Плюс контакт директно с консултатни към производителя, които си познават стоката, а не с разни дребни дилърчета - търгашчета, дето не знаят какво продават. И като възникне някакъв проблем, за който е необходима помощ от специалист, а в моделизма такива бол - ами ъс-ъс - не знам :( А знаеш да продаваш.....Малко ли съм се напатил от такива работи. Иначе абсолютно не е задължително да купя нещо, е ако стане - добре дошло. Нямам време и намерение да обикалям като гламав от магазин на магазин, в единия има всичко само не и това, дето ми трябва, в другия има онова, пък няма това, в третия като видят, че не си немскоговорящ или добре облечен голям паралия те гледат на една страна - случвало ми се е милион пъти из Австрия и Швейцария, независимо, че съм си носел достатъчно мангизи ако нещо ми хареса, да си го взема. Демек с един куршум - два заека. С търгашлъшки глупости - не, мерси. Но трябва по-рано да си оправя нещата, тоест да съм информиран къде какво има, защото ако тръгна да купувам билети в последния момент, ще ми излезе "дявол на магаре" и това вече всеки що-годе грамотен човек го знае.

За влизането - ще помоля моите любезни немски домакини да уредят въпроса с входните билети преди още да съм отишъл.
Едно време като си писах дипломната работа, хората от най-различни фирми - Сименс, Шкода, ЧКД, Сисра, Адтранц-Бомбардие, Раба и т.н. ми оказваха огромно съдействие и на Пловдивския панаир, и на Индустрия-Будапеща, и в Прага и къде ли не още, независимо от това, че няма как да си купя трамвай, тролей или метровлак.

pach:
може би не е редно да слагаш под един знаменател всички за  "търгашчета"... :punish: защото обиждаш директно хора и от този форум... :yes:

Човека ти го обясни на чист български език - панаира в Нюрнберг,
НЕ Е ЗА ОБИКНОВЕННИ ПОСЕТИТЕЛИ/ЗЯПАЧИ/КУПУВАЧИ,
защото не е
--- Цитат ---базар
--- Край на цитат ---
и там билети не се продават.
Тоест това е мострен панаир за стоки и контакти между производители и "търгашчета"

Тези

--- Цитат на: IKAR link=topic=2615.msg44717#msg44717 date=1280303817 --- ... любезни немски домакини да уредят въпроса с входните билети преди още да съм отишъл.

--- Край на цитат ---

може би са в една от двете категории - производители или "търгашчета" та да ти уредят покана от някой от любимите ти производители????

IKAR:
Аз също много ясно обясних, че говоря НАПРИМЕР за Нюрнберг ИЛИ за нещо друго от сорта, където има каквото искаш от всички известни производители плюс възможност за директен контакт, а не за митарстване по магазинчета с размер две крачки на една и допълнително набутване - нямам нужда от междинни "звена" които само прибират парите и после - оправяй се. Пример - не могат една читава връзка между централа Роко и релси Флайшман Профи да измислят. За да могат да си пробутат и Гей-О-[*цензурирано*]-та. Или Лок-Бос-а на Флайшман, дето като попитах търговеца защо локомотивите се държат неадекватно ще се скъсате от смях какво ми отговори. Ами ние сме търговец, не разбираме. Тогава каква ми е файдата от "междинното" звено? Само да кръстосвам от магазин на магазин и да ме баламосват. То тъй една година няма да ми стигне да обикалям и пак нищо няма да свърша. Сега разбра ли?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия