Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Панаира в Нюрнберг и/или други хоби-изложения в Германия

<< < (3/5) > >>

mgirginov:
29.10 - 01.11.2010 Фридрихсхафен
18.11 - 21.11.2010 Кьолн
14.01 - 16.01.2011 Карлсруе
24.03 - 27.03.2011 Карлсруе
18.11 - 20.11.2011 Бремен

IKAR:
А Intermodellbau Дортмунд - 13.04-17.04 2011?
Мюнхен - 3.11-6.11 2011.
Следващият въпрос, който възниква е кои от тях са най-всеобхватни и широкомащабни, демек кои най-си струва да се посетят. В.т.ч. и къде е по-добре от Нюрнберг.

IKAR:
Айде малко да поизтупаме прахоляка. Този път ще се ходи :) Пропуснах Мюнхен, Нюрнберг, Карлсруе и Дортмунд поради липса на мангизи, но вече няма мърдане..Очаква ме Modellbau Messe Wien от 26-ти до 30-ти октомври тази година. Вече взех билетите за самолет. В тази връзка информациятя, че подобни търговски изложения, панаири и т.н. са само за "търговци", "поканени от фирмите" и прочие "богоизбрани" в крайна сметка се оказа, че е абсолютно невярна, чесане на клавиатури и нямаща абсолютно нищо общо с действителността. Конкретно за Виена освен, че е най-благоприятно разположен във времето, се оказа, че превъзхожда Нюрнберг например по няколко признака:
1. Може директно да се пазари, а не само да се зяпа и да се събират листовки.
2. Конкретно е моделистко изложение, а не панаир на играчките, тоест на детската градина.
3. Има демонстрации на живо, дори възможност самите посетители да карат влакове и други модели на самолети, хеликоптери и т.н.
4. Участват всички фирми, свързани с нашето хоби, като съвсем не щандът на Мерклин заема половината изложение, а другите всичко останало.
5. За първи път ще бъдат показани новости за 2012-та.
6. От няколко източника се разбра, че това е едно от най-добрите изложения. Превъзхождат го единствено тези в Мюнхен, Фридрихсхафен, Дортмунд и Кьолн, като това последното е само за влакове, не за друг моделизъм,  като от мострено изложение вече е трансформирано в такова и за директни продажби към крайните клиенти. Ако е рекъл Господ, през 2012 мисля да съм в Кьолн.
Сега остава само събирането на мангизи. Като се върна, ще споделя впечатленията си, дано положителните очаквания се оправдаят.

pach:
Не искам грешно да ме разбереш, но наистина си чешеш клавиатурата. :haha:
Правейки сравнения м/у двете (различни по същество) изложения,
все едно сравняваш вкусовите качества на кафето с млякото.
ПРосто става въпрос за различна насоченост и е съвсем логично да са различни,
тъй като едно е строго профилирано към търговци, докато другото си е панаир,
 (при това не е мострен).

И приятни мигове през октомври (ей дее Виена) като не забравяй
фотоапарата да вземеш, че да ни покажеш впечатленията си!!!
 ;D ;D ;D

gregary:
Изложението в Нюрнберг 2020. Лично мен много ме впечатли крана на Роко:

https://youtu.be/mAQOP8htLXE
За жалост, цената му е високичка, та... :(  ама както вика Адри - кеф цена няма :) (Много ме  кефят подобни джаджи, както снегорина на Роко..)

https://youtu.be/tXA6_WD36CQ

В канала на MBSL https://www.youtube.com/user/modellbahnshoplippe има репортажи от изложението

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия