Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo

Кой какво ще работи?

<< < (2/9) > >>

pach:
Ако в събота стигнате до някаква конкретна идея за брой , видове и т.н на модулите , както и изясните междурелсовото разстояние какво ще е (виж другата тема) спретнете една скица , ако ще и на салфетка , пък някой после да я прерисува и пусне тук , за да могат и хората които не са от София да видят , изберат , заявят и се включат ако искат . Също е тези дето няма да са на срещата (като мен ::)).
Аз макар и да съм в "ТТ" ви обещах един модул в "НО" за идеята.Сега като четох в другата тема за радиусите , най вероятно ще взема някой прав участък опростен (но може да е двоен ) или пък два последователни прави с малка разменна гара. В тая връзка , в събота решете и каква ще ни е минималната дължина на композицийте , респективно коловозите в гаровите развития?

toniemi:

--- Цитат на: Vlado link=topic=263.msg2102#msg2102 date=1203433500 ---Ами значи в събота като се видим на сбирката, ще уточним нещата. Да се надяваме, че след този ден няма да има спорове, а само шум от триони, бормашини и други "сечива". ;)

--- Край на цитат ---
Както писах по-преди,аз не мога да идвам съботите,но имам желание да направя модул.Предлагам НЕ всеки да си прави всичко сам.Какво имам в предвид.Ако тръгнем да режем,все ще има някаква неточност.Нека един човек да се заеме с рязянето на страниците и челните дъски,на модул трябват 3 страници, предна по-ниска дъска , задна по-висока и тази в/у която лежат релсите.Така всичко ще е еднакво и по шаблон.Сигурно тази задача трябва да се постави на професионалист,който си има необходимите машини и серийно като се произведат ще е и по-евтино.След това всеки който ще прави си взима и си плаща дъските,така всички дупки и размери ще си паснат после.Затова,нека се уточним колко човека ще правим модули,въз основа на това да се очертае примерна фигура,къде,колко завоя и обръщателни модула ще са необходими,първо те да се направят,след това прави модули може да слагаме безкрайно.Предлагам модулите да са с 2 успоредни релси,така ще може да ги правим с ухо накрая,или в бъдеще,като се съберем повече,може да затворим макета и да няма нужда от обръщателни модули.Така макета ще стане двупътен.Относно ъглите на модулите,хубаво би било да направим поне 8 модула,които да завиват на 45 градуса,т.е. 8 модула да затварят 1 кръг.Прави ,колкото щете.До колкото разбрах, дължината на 1 модул е около 120см. ???На този етап за друго не се сещам ???

ivo:
Още е в много суров вид ... :)

pach:
Във връзка със горните снимки и някъде тук препратка към май полски модули , предлагам да уточним начина на преминаване от един модул в друг като ландшафт.
Какво имам предвид ? - при поляците много лошо впечатление ми прави тъмно(чак синкава я виждам) и светло зелената трева в два съседни модула,с три думи - абе грозна работа .
Та предложението ми е - когато се уточни началната конфигурация и кой -кой модул поема да прави , да се съъбират двама "съседи" в мрежата или на сбирките и да уточняват такива дребни детайли.Когато не е възможно осъщесвяването на плавни преходи в ландшафта (терен е май по-български ???) м/у два съседни модула , да се ползват "хитрини" от типа - гранична река но само с един бряг - логично другия ще е съседния модул,или пък гранични скали - тук също може да се развинти фантазия, както и гранични гори - прикриват повече от колкото ни се иска!
Така ще избегнем поне някой фрапантни грешки и глупости на "растежа"...
И тъй , съм почнал с предложенията , имам питане - общо колко модула има готови и дайте скица на релсовия път върху тях.
Аз съм виждал снимки на Жоровия модул и сега тези - тоест ако ги скачим един до друг трябва да се получи това :

Може и аз да бъркам , така че давайте да направим началната схема.

Това и примерно

които два модула се ангажирам (ако искате) да изработя , би се заформило нещо все пак.
В тази връзка ,тъй като никой не ми отговори на въпроса колко дълги композиций ще се търкалят , при обща дължина на два модула Х 1,20 м = 2,40 метра,и като се вземат под внимание входни светофори пред гарата (ляво и дясно Х 0,25м = 0,5 м плюс стрелките за разменните коловози 2 Х 0,2 м = 0,4 ) дължината на отклонителните коловози би останала приблизително 1,5 м !
Е питам - така става ли (колко всъщност е дължината на ICE в "НО" ???) или не става ??? :D
До тук само знам кода на релсите №83, така че решавайте , щото си задържам поръчката към Конрад ,заради "организационни" проблеми ;D.
Хайде колеги - вие сте!!! ;D

pach:
Още е в много суров вид ... :)
;D ;D ;D

Не разбрах - тези ли дупкари носят баластрата ! ;)
Ми де ги тогава машините по релсостроенето , или пак Манго с вилата ще рапръсва чакъля!?
 ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия