Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo

Общи правила за изработване на Фремо модули

<< < (2/4) > >>

pach:
Това с по - топлите оръжия забрави!!! ;D
Всички мъже си го носят в гащите , и метал дедектори го не ловят , щот са дървени-неразглобяеми! ;D

Adrian:
ма :o...шъ съ м'ембем ли или ще пием кафе ?!  :o

schatsi:
Аз съм за кафето....

Vlado:
Днешната среща на жп моделистите в "Хоби стронг" беше успешна поради няколко причини. Една от тях е тази, че постигнахме съгласие относно това как да бъдем най-полезни на тези, които искат да правят Фремо модули. Затова и с този пост смятам да дам начало на обсъждането на бъдещите БГ Фремо стандарти, за да може чрез тях в най-голяма степен да уеднаквим и стандартизираме всичко що бъде създадено от родна моделистка ръка. Идеята е да представим на широката аудитория задължителните и препоръчителни стандарти за Фремо строителство, които, след като бъдат обсъдени тук, да станат фундаментът, на който да се опрем в стремежа си да създаден качествени съвместими продукти.
Ще помоля Жоро да даде началото, като напише основните параметри за ширина на пътя, височина на модулите и т.н. неща, които обсъждахме днес. А после ще поканя всеки да изрази мнение, стига да има забележки или предложения по темата.   

toniemi:

--- Цитат на: Vlado link=topic=264.msg2259#msg2259 date=1203794026 ---Днешната среща на жп моделистите в "Хоби стронг" беше успешна поради няколко причини. Една от тях е тази, че постигнахме съгласие относно това как да бъдем най-полезни на тези, които искат да правят Фремо модули. Затова и с този пост смятам да дам начало на обсъждането на бъдещите БГ Фремо стандарти, за да може чрез тях в най-голяма степен да уеднаквим и стандартизираме всичко що бъде създадено от родна моделистка ръка. Идеята е да представим на широката аудитория задължителните и препоръчителни стандарти за Фремо строителство, които, след като бъдат обсъдени тук, да станат фундаментът, на който да се опрем в стремежа си да създаден качествени съвместими продукти.
Ще помоля Жоро да даде началото, като напише основните параметри за ширина на пътя, височина на модулите и т.н. неща, които обсъждахме днес. А после ще поканя всеки да изрази мнение, стига да има забележки или предложения по темата.   

--- Край на цитат ---
Както писах по-преди,аз не мога да идвам съботите,но имам желание да направя модул.Предлагам НЕ всеки да си прави всичко сам.Какво имам в предвид.Ако тръгнем да режем,все ще има някаква неточност.Нека един човек да се заеме с рязянето на страниците и челните дъски,на модул трябват 3 страници, предна по-ниска дъска , задна по-висока и тази в/у която лежат релсите.Така всичко ще е еднакво и по шаблон.Сигурно тази задача трябва да се постави на професионалист,който си има необходимите машини и серийно като се произведат ще е и по-евтино.След това всеки който ще прави си взима и си плаща дъските,така всички дупки и размери ще си паснат после.Затова,нека се уточним колко човека ще правим модули,въз основа на това да се очертае примерна фигура,къде,колко завоя и обръщателни модула ще са необходими,първо те да се направят,след това прави модули може да слагаме безкрайно.Предлагам модулите да са с 2 успоредни релси,така ще може да ги правим с ухо накрая,или в бъдеще,като се съберем повече,може да затворим макета и да няма нужда от обръщателни модули.Така макета ще стане двупътен.Относно ъглите на модулите,хубаво би било да направим поне 8 модула,които да завиват на 45 градуса,т.е. 8 модула да затварят 1 кръг.Прави ,колкото щете.До колкото разбрах, дължината на 1 модул е около 120см. Ъ?На този етап за друго не се сещам Ъ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия