Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Български локомотив серия 01. от FULGUREX

<< < (10/28) > >>

mgirginov:

--- Цитат на: lubomir link=topic=2646.msg45583#msg45583 date=1283259910 ---
--- Цитат на: Vlado link=topic=2646.msg45577#msg45577 date=1283255834 ---
--- Цитат на: IKAR link=topic=2646.msg45574#msg45574 date=1283251355 ---Приемам доводите ти, но през последните години не можеш да си представиш какви ядове ги брах точно с продукцията на "скъпи", "мастити", "с голям престиж" и с незнам колко годишни традиции фирми. И най-важното колко мангизи хвърлих на вятъра......И то не един и два пъти. Затова докато въпросния продукт не се тества и скъса от "каране" в реални условия, никакво доверие, та каквато и да е фирмата и колкото и да струва. Компютърът ми за 4 бона, произведен от една от най-"претенциозните" фирми нерядко дава недопустими ядове, в отделни случаи дори ми е идело да го тресна в земята. :angry: Между другото разгледах какви пътнически вагони предлага фирмата - на пръв поглед са горе-долу на нивото на норвежката NMJ или примерно на http://www.ade-eisenbahn-modelle.de/ Но такава цена за Н0 е абсолютно безумие откъдето и да го погледнем. Или 1000 лева за вагон, който не струва повече от 150, хайде 200 евро.

--- Край на цитат ---
Нямам намерение да те убеждавам в обратното, а само ще споделя, че на една от срещите "Ден на отворените врати" един многоуважаван член на Клуба донесе едно нюню (двуосно мъниче) вагонче на месингова фирма. Е, нямаше такава изработка просто - прецизно до най-малкия детайл. Просто не беше истина! Затова вече като чуя за тези т. нар. месингови фирми, се отнасям с нужното уважение  и внимание към всеки техен продукт. Дет' се вика: Нека ме боли! ;)

--- Край на цитат ---
В тоя ред не мисли, винаги съм искал да търкалям поне 1 такъв модел. От това което съм гледал, мога определено да кажа, че тоя тип модели са по-скоро бижута от колкото моделни играчки. Но ... цените.... ах тея цени... те това ме държеше далече от този тип модели. До сега. Пускането в производство обаче на БГ парен локомотив от месингова фирма е събитие, което е нещото, дето ще ме накара да не купя нищо друго в следващите няколко години(и без това напоследък позагубих интерес и хъс). Но единицата от 1935г е нещо дето не е за изпускане!!

--- Край на цитат ---

След придобиване на първия си месингов модел, започваш да гледаш на масовото производство като на ширпотреба, изработена от еднорък пиян китаец с Паркинсон и глаукома :wacko:. И Флайшман, и Роко, и Трикс, и особено Брава са много детайлни :clapping:, но...Просто няма място за сравнение. Всяка стотинка, дадена за такъв локомотив си струва :good:. Не забравяйте и колекционерската му стойност - с годините цената му расте по обясними причини. Т.е. винаги можеш да си вземеш парите. И не на последно място - тръпката да притежаваш  :yahoo:модел, от който са емитирани 50 бр. в света, е невероятна - нали едно от удоволствията на хобито е да се изфукаш ;D ;)

toniemi:

--- Цитат на: pach link=topic=2646.msg45586#msg45586 date=1283263145 ---

Сьбирам си пари  и купувам без замисляне!!!!!!!!

--- Край на цитат ---
Пламене,ще ми дадеш ли да си отлея 2-3броя ;D

Gervasii:

--- Цитат на: toniemi link=topic=2646.msg45591#msg45591 date=1283269791 ---
--- Цитат на: pach link=topic=2646.msg45586#msg45586 date=1283263145 ---

Сьбирам си пари  и купувам без замисляне!!!!!!!!

--- Край на цитат ---
Пламене,ще ми дадеш ли да си отлея 2-3броя ;D

--- Край на цитат ---
за мен въпросът е решен, Тонката ша ми отлееее  :dance1: :dance1: :dance1:

XRISTO:

--- Цитат на: pavel75 link=topic=2646.msg45587#msg45587 date=1283263260 ---Чувствам как наближава момента на "Великото разпродаване"  :good:

--- Край на цитат ---

Хайде, почвайте!  ;D ;D ;D
Отсега потривам лапи...  :spiteful: Може и на килограм, правете и промоции... :on_the_quiet:

KRAKOMOBILA:
Честно казано мойто лично и неангажиращо мнение е, че тези които не биха дали тези пари - не са достатъчно запалени хобисти.  :good:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия