Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Vlado:
Доста съм чел, но никъде в литературата не съм срещал за такъв мост. Това обаче не значи, че не е имало!
pach:
Мдаааа, вече ми помогаха!
Въпросния мост е "срутен от българите" през ПСВ (І-та св.война) в Гърция.
Някъде до град (или местност) Ескиза (или нещо подобно).
Ето въпросните снимки:
А това е сегашното му състояние:
--- Цитат ---Междувременно тук виадукт на Eksisu,, (Гърция) на черно-бели фотографии са взети от: Библиотеката на Забележка Архитектура и наследство, че този виадукт унищожени от българите на снимката възстановен и унищожени отново през 1941 (но това е друга история).
--- Край на цитат ---
Коментара е от този форум:
http://pages14-18.mesdiscussions.net/pages1418/Sites-et-vestiges-de-la-Grande-Guerre/juste-lieu-tard-sujet_920_22.htm
Благодаря на всички изказали мнение. Но снимките вече не са за купуване (поне от мен).
:hi:
Vlado:
Този форум е страшен - да сравняваш преди и сега е много вълнуващо... :good:
pach:
--- Цитат на: Vlado link=topic=312.msg79732#msg79732 date=1340779886 ---Този форум е страшен - да сравняваш преди и сега е много вълнуващо... :good:
--- Край на цитат ---
Вярно, вълнуващо е а и може да изскочи нещо интересно.
А това е една от няколкото причини така да се "увлека" в попълването със снимки и кратки коментари
на темата "България", която ти си се е заблудил, че е извадки от "Изгубена България".
Там публикувам всичко интересно свързано с миналото на България, като снимки има не само от
"Изгубена България", "Стара София" и подобни, но от доста различни ресурси намерени в мрежата, включително
и общодостъпни сбирки на български банки. Очаквам скоро да ми дадат линка и към колекцията на Алфа-банк
която преди година (или две...) издаде доста интересен албум след изложбата в София, със стари фотографии.
Там да видиш какви вълнения стават... :angel:
nikolay.andonov:
Здравейте.Купих на малкия стартов сет на Piko ама след неспазване на сигнализацията на контактната мрежа ;D сега локомотива Taurus e без един пантограф.Продават ли се някаде резервни и дали могат да се сменят.А и колко струват. И някой ако може да ми отговори дали има модел на локомотивите,които обслужват ТЕЦ Марица-Изток 2.Едни зелена са ама в момента немога да изкопая снимка. :drinks: :drinks: :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия