Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (225/637) > >>

mitko0888:
То това, което смуче всичкия ток,късо му викаме.

Я почни едно по едно:
Таурусът го слагаш във витрината.
Аналоговият на цифровото трасе - движи ли добре, напред - назад?
След това само другия цифров.
След това и двата.

Ако до тук всичко е наред - остави само аналоговия на цифровото трасе да мърда малко. Сложи сега и тауруса на релсите и пиши какво става. Повтори като движиш аналоговия в другата посока.

След това може да оставиш двата цифрови. И двата ли умират -> май цъфнал декодер на тауруса.?

Rizar:
Аналоговият се движи перфектно на дигиталното трасе, BR 218 също, но понякога като тръгна да му сменям посоката "не слуша" и си продължава. Така сложих и двата след това и тауруса и всичко спря.
Това стана преди. Макетът ми е на другия край на града и преди правих няколко пъти "разходка". Сега пак отивам. Ако декодера е гушнал букета може ли да се разбере на око?

bdz43r:
Обикновено не може, но ако му личи, непременно ще го забележиш.

mitko0888:
Пробва ли само аналоговия и тауруса, а не трите заедно.

Ако пак не движат - махни декодера и сложи заглушка на тауруса. Като видиш че платката и мотора му е наред пробвай с другия декодер. И ако пак всичко е наред - лошо - оставаш на -1 декодер.  :angry:

Между другото - таурито с декодер ли го взе или си го слагал допълнително.

Rizar:
Сега отново отидох до макета ми. Сложих си и двете дигитални локчета и всичко беше така все едно нищо не е станало. Оправило си се е от самосебеси не знам точно как, но важното е че вече всичко отново си е наред...
Благодаря много, много, че се отзовахте!!!  :hi: :hi: :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия